ОБГРУНТУВАННЯ для здійснення закупівлі

  • 60

 

Фото без опису

 

ОБГРУНТУВАННЯ

для здійснення закупівлі

Бензин марки А-95 згідно з підпунктом 6 пункту 13  Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою від 12.10.2022 № 1178 (далі — Особливості)

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Виконавчий комітет Драбівської селищної ради.

Код згідно з ЄДРПОУ замовника:  04407690.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Бензин А-95- код ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника 09130000-9 - Нафта і дистиляти

Очікувана вартість предмета закупівлі: 186388.80 грн. ( сто вісімдесят шість тисяч триста вісімдесят вісім гривень вісімдесят копійок).

Підстави для здійснення закупівлі: відповідно до підпункту 6 пункту 13 Особливостей: відмінено відкриті торги через неподання жодної тендерної пропозиції для участі у відкритих торгах у строк, установлений замовником згідно з цими особливостями, у тому числі за лотом. При цьому, предмет закупівлі, його технічні, кількісні та якісні характеристики, проект договору про закупівлю, а також вимоги до суб’єкта, з яким укладається договір про закупівлю, не повинні відрізнятися від вимог, що були визначені замовником у тендерній документації (крім вимог, визначених пунктом 47 цих особливостей), та сума договору про закупівлю не може перевищувати очікувану вартість предмета закупівлі, зазначену замовником в оголошенні про проведення відкритих торгів, які відмінено через відсутність достатньої кількості учасників процедури закупівлі (учасника процедури закупівлі), з урахуванням прийнятного відсотка перевищення ціни тендерної пропозиції учасника процедури закупівлі над очікуваною вартістю предмета закупівлі, якщо такий прийнятний відсоток був зазначений у тендерній документації.

Обґрунтування: У Замовника є необхідність у здійсненні закупівлі на 2023 рік. Попередньо Замовником було оголошено відкриті торги з особливостями по предмету закупівлі ДК 021:2015 код 09130000-9 «Нафта і дистиляти» (Бензин марки А-95 ). Проте тендер за результатами застосування процедури закупівлі відкриті торги із особливостями автоматично відмінено електронною системою закупівлі з причин неподання жодної тендерної. пропозиції для участі у відкритих торгах у строк, установлений замовником згідно з цими особливостями, (підпункт 2 пункту 51 Особливостей). За результатами проведення відкритих торгів із особливостями сформовано звіт про результатами проведення процедури закупівлі за номером (про відміну): UA-2023-09-01-009972-a сформований звіту 09 вересня 2023 року.

Пунктом 13 Особливостей встановлено, що придбання замовниками:

- товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень;

- послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн. гривень

 може здійснюватися без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару, у разі, коли: відмінено відкриті торги через неподання жодної тендерної пропозиції для участі у відкритих торгах у строк, установлений замовником згідно з цими особливостями, у тому числі за лотом. При цьому предмет закупівлі, його технічні, кількісні та якісні характеристики, проект договору про закупівлю, а також вимоги до суб'єкта, за яким укладається договір про закупівлю, не повинні відрізнятися від вимог, що були визначені замовником у тендерній документації (крім вимог, визначених пунктом 47 цих особливостей), та сума договору про закупівлю не може перевищувати очікувану вартість предмета закупівлі, зазначену замовником в оголошенні про проведення відкритих торгів, які відмінено через відсутність достатньої кількості учасників процедури закупівлі (учасника процедури закупівлі), з урахуванням прийнятного відсотка перевищення ціни тендерної пропозиції учасника процедури закупівлі над очікуваною вартістю предмета закупівлі, якщо такий прийнятний відсоток був зазначений у тендерній документації (Підпункт 6 пункту 13 в редакції Постанови КМ № 157 від 20.05.2023). Таким чином, з огляду на норми Особливостей є необхідність та підстави для прийняття рішення щодо здійснення Закупівлі без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару відповідно до підпункту 6 пункту 13 Особливостей.

 Положеннями Особливостей передбачено, що придбання замовниками товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн. гривень може здійснюватися бе3 застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару у разі коли, відмінено відкриті торги через неподання жодної тендерної пропозиції для участі у відкритих торгах у строк, установлений замовником згідно з цими особливостями, у тому числі за лотом. При цьому предмет закупівлі` його технічні, кількісні та якісні характеристики, проект договору про закупівлю, а також вимоги до суб'єкта, з яким укладається договір про закупівлю, не повинні відрізнятися від вимог, що були визначені замовником у тендерній документації (крім вимог, визначених пунктом 47 цих особливостей), та сума договору про закупівлю не може перевищувати очікувану вартість предмета закупівлі, зазначену замовником в оголошенні про проведення відкритих торгів, які відмінено через відсутність достатньої кількості учасників процедури закупівлі (учасника процедури закупівлі), з урахуванням прийнятного відсотка перевищення ціни тендерної пропозиції учасника процедури закупівлі щодо очікуваною вартістю предмета закупівлі, якщо такий прийнятний відсоток був зазначений у тендерній документації (Підпункт 6 пункту 13 в редакції Постанови КМ № 157 від 20.05.2023) . З метою здійснення швидкої та ефективної закупівлі Бензину марки А-95 ДК О21:2015 код 09130000-9 «Нафта і дистиляти» застосовується вказане виключення. Враховуючи зазначене, з метою дотримання принципу ефективності закупівлі, якнайшвидшого забезпечення потреби в умовах воєнного стану замовник прийняв рішення про застосування винятку відповідно до підпункту 6 пункту 13 Особливостей. Предмет закупівлі, його технічні, кількісні та якісні характеристики, а також вимоги до учасника процедури закупівлі не відрізняються від вимог, що були визначені у тендерній документації до відміненої закупівлі. Сума договору про закупівлю не перевищує очікувану вартість предмета закупівлі, що була зазначена в оголошенні про проведення відкритих торгів, які відмінено через відсутність учасників процедури закупівлі, відсутність поданих пропозицій.` Документи, що підтверджують наявність умов застосування винятку відповідно до пп.6 п. 13 Особливостей: ЗВІТ про результати проведення процедури закупівлі UА-2023- 08-30-007482,а сформований звіту 07 вересня 2023 року за предметом закупівлі Бензин марки А-95 та дизельне паливо (Євро 5), згідно коду ДК О21:2015 код 09130000-9 «Нафта і дистиляти».

 На виконання положень пункту 13 Особливостей Замовнику: У разі укладення договору про закупівлю відповідно цього пункту замовник разом із звітом про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, оприлюднює в електронній системі закупівель договір про закупівлю та додатки до нього, а також обґрунтування підстави для здійснення замовником закупівлі відповідно до цього пункту. Обґрунтування у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа готується уповноваженою особою або іншою службовою (посадовою) особою замовника та погоджується (затверджується) керівником замовника або іншою особою, визначеною керівником замовника.

 

Уповноважена особа                                                                                    Микола КУЦЬ