В громаді відбулися заходи з нагоди Дня захисників і захисниць України

  • 387

Фото без опису

В історії нашої держави є багато подій і дат, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 1 жовтня – одна з таких дат, що поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, а віднедавна, й День захисників і захисниць України.

Це свято нагадує про традиції українського народу, символізує мужність, героїзм, незламність національного духу оборонців і визволителів рідної землі на всіх етапах її багатовікової історії. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність й життя задля процвітання нашої держави, збереження її незалежності й територіальної цілісності.

З нагоди цього визначного дня 29 вересня відбулися  урочистості. На площі, біля меморіалу полеглим захисникам України зібралися керівники громади, представники громадськості, військові, родини загиблих, небайдужі громадяни. На знак поваги до патріотів були покладені квіти до меморіалу та пам’ятного знаку «Борцям за єдність і незалежність України». Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять  захисників і захисниць, які загинули від рук ворога.

Під час урочистостей світлим спомином та молитвою згадаємо всіх, хто загинув у боротьбі за вільну Україну. І щиро подякуємо Героям, що захищали і захищають нашу країну. Бо саме завдяки їм ми можемо вільно спілкуватись, святкувати і просто жити.