ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі послуг, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

  • 31

Виконавчий комітет Драбівської селищної ради

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета ...

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі послуг, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:

Виконавчий комітет Драбівської селищної ради, код ЄДРПОУ 04407690, відповідає категорії згідно пункту 3 частини 4 статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі».

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): код (ДК 021:2015)  50230000-6 Послуги з ремонту, технічного обслуговування дорожньої інфраструктури і пов’язаного обладнання та супутні послуги «Послуги з утримання та технічного обслуговування електромереж вуличного освітлення, громадських місць смт Драбів та населених пунктів Драбівської селищної територіальної громади»

Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-01-11-004689-a;

Вид процедури закупівлі: відкриті торги згідно пункту 37 прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII зі змінами та з урахуванням положення Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» від 12 жовтня 2022 р. № 1178 (надалі - Особливості) .

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 600000,00 грн. з ПДВ.

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі на підставі пункту 1 розділу ІІІ Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, що затверджено наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 року  № 275, а саме методом порівняння ринкових цін. Метод порівняння ринкових цін - це метод визначення очікуваної вартості на підставі даних ринку, а саме загальнодоступної відкритої інформації про ціни та інформації з отриманих цінових пропозицій та прайс-листів на момент вивчення ринку.

Водночас, розпоряднику (одержувачу) бюджетних коштів необхідно обов’язково враховувати вимоги частини першої статті 23 БКУ та частини четвертої статті 48 БКУ, які забороняють взяття розпорядниками (одержувачами) бюджетних зобов’язань та здійснення платежів без відповідних бюджетних асигнувань, що в свою чергу надаються відповідно до встановлених бюджетних призначень.

Розмір бюджетного призначення: 600000,00 грн., що фінансується з коштів місцевого бюджету.

Нормативно-правове регулювання. Надання послуг, регулюються Законом України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII зі змінами, Особливостями та іншими нормативними документами, та іншими нормативно-правовими актами, що стосуються предмета закупівлі.

Обґрунтування технічних характеристик. Інформація про технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі обумовлена потребою Замовника в забезпеченні покладених функцій, щодо підтримання благоустрою населених пунктів, а саме збором та вивезенням сміття.

Термін виконання— з дати укладання Договору про закупівлю  по 31.12.2024 р. з урахуванням положень договору про закупівлю.

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є 1 (одна) послуга.

Нормативно-правові акти, що формують підстави застосування процедури відкритих торгів:

1. Закон України “Про публічні закупівлі” №922-VIII від 25.12.2015 року зі змінами;

2. Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» від 12 жовтня 2022 р. № 1178;

3. Інші нормативні акти сфери публічних закупівель та сфері постачання природного газу кінцевому споживачу.

 

Уповноважена особа  _____________ Микола КУЦЬ