Соціальна підтримка соціально незахищених сімей

  • 327

 

Фото без опису

 

Незаперечним є той факт, що сім’я – це осередок формування особистісної свідомості людини, це основа суспільства. У родинному оточенні може вирости здорова, добра, розумна, щаслива людина. Саме в сімї починається формування людини як індивіда, яку навчають любити, розуміти, вибачати. Саме в сім’ї, де панує любов і взаємоповага, де належна увага приділяється вихованню національної свідомості, моральності, почуттям справедливості і людяності, виростає гідний громадянин своєї країни, який несе ці ідеали в суспільство та в свою майбутню сім’ю.

Але на жаль, не всі розуміють важливість батьківської турботи та любові. Деякі батьки не в змозі забезпечити та створити відповідні умови для повноцінного розвитку дітей.

З метою збереження родини для дитини, забезпечити сімейне середовище їй та підтримати сімю у скрутний для неї час, в рамках соціальної роботи з сім’ями на території селища Драбів та села  Михайлівка завідувачем відділення соціальної роботи та фахівцем із соціальної роботи комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради, 16 січня поточного року відвідано 2 сімї, в яких виховується 4 малолітніх та неповнолітніх дітей. Означені сімї отримують соціальну послугу соціального супроводу.

Відповідно до плану соціального супроводу, з батьками проведено профілактичні бесіди щодо забезпечення належного догляду та виховання дітей; покращення міжособистісних відносин між членами сімей; попереджено їх про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків відносно своїх малолітніх та неповнолітніх дітей; недопущення вживання батьками алкоголю та зменшення асоціальної поведінки. Надано консультації щодо ведення домашнього господарства, скеровано до покращення санітарно-гігієнічних умов проживання дітей в сім’ях та їх повноцінного розвитку, відповідних  матеріально – побутових умов. Надано роз’яснення  щодо необхідності працевлаштування членів багатодітної родини для покращення фінансового стану та розв’язання поточних матеріальних проблем.

В одній сімї, мамі надано консультації, рекомендації та перелік необхідних документів для заміни  паспорта та ідентифікаційного коду, через зміну прізвища під час реєстрації шлюбу. Водночас, цій родині, де виховується 1 малолітня дитина надано гуманітарну допомогу у вигляді сухої дитячої суміші для годування.