«Моя Україна: Соборна! Вільна! Сильна!»

  • 337

 

Фото без опису

22 січня Україна відзначатиме День Соборності України та 105 річницю Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Об'єднання українських земель відбулося з ініціативи і власної волі українців... Ідея соборності бере свій початок від об'єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві... Ідея соборності була й залишається базовою національною цінністю українців. А нині вона є передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії. Сьогодні Соборність для України означає деокупацію всіх територій, захоплених ворогом, відновлення єдності з Донеччиною, Луганщиною та Кримом...ЗСУ так само, як і їхні попередники 105 років тому, відстоюють не лише не залежність а й Соборність України ... Щоб відчути себе українцем, мало народитися в Україні, - треба ще вивчити історію свого народу його звичаї, побут, мову, культуру, - і не лише створену її митцями, а й ту, що виплекана з діда-прадіда, передана нам, їхнім нащадкам як неоціненний скарб.

З цієї нагоди у бібліотеках громади  презентовані історико-документальні єкспозиції "Єдина. Вільна. Неподільна."  Розгорнуті книжкові полиці "Україна - Соборна і вільна", в яких представлені видання, що розкривають ідею єдності держави, яка була однією з найзаповітніших мрій українців протягом багатьох століть.

Також напередодні державного свята Дня Соборності, до бібліотек завітали активні читайлики, які долучилися до виготовлення патріотичної поробки ,,ДОЛОНЬКИ ЄДНАННЯ." Діти прийняли активну участь і передали частинку любові та доброти до України. Цим вони підтримують Соборність – єдність і незалежність вільної держави!

Запрошуємо відвібати бібліотеки та поринути в частинку історії нашої держави!