Новини від Черкаського обласного центру зайнятості

  • 133

КРАСНОГРАДСЬКА РАЙОННА ФІЛІЯ ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ЗАЙНЯТОСТІ  ІНФОРМУЄ - Красноградська районна військова адміністрація

Компенсація роботодавцям фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю

Підстава: Постанова КМУ від 22.08.2023№ 893  «Деякі питання надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю».

Компенсація надається за придбаний/ні допоміжний/ні засіб/би) згідно Переліку - http://surl.li/kttqd на облаштування робочого місця особи з інвалідністю.

 

Граничний розмір компенсації станом на 01.01.2024:для осіб з інвалідністю І групи у розмірі до 15 мін. заробітних плат,  до 106,5 тис. грн.; для осіб з інвалідністю ІІ групи в розмірі до 10 мін. заробітних плат, до  71 тис. грн.

Роботодавець подає до центру зайнятості за місцем провадження діяльності протягом 90 к.д. з дня працевлаштування особи з інвалідністю заяву та копії  документів особисто .у паперовій формі або в електронній формі. Зразок заяви - http://surl.li/ktucv.

 

Компенсація роботодавцям витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщеним особам

Підстава постанова КМУ від 20 березня 2022 р. № 331 «Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні»

Компенсація витрат надається  у  розмірі  мінімальної заробітної плати  щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку сплачується єдиний внесок.

Загальна тривалість надання компенсації не може перевищувати 3 місяців, а для осіб з інвалідністю з числа ВПО – 6 місяців з дня працевлаштування особи.

 

Термін дії програми: на період воєнного часу та протягом 30 к.д. після його скасування або припинення.

Заява на отримання компенсації подається не раніше, ніж через 5 к.д. та не пізніше 6 місяців з дня працевлаштування особи в центр зайнятості особисто або  онлайн на порталі Дія - https://bit.ly/3kMDf2s

Програма з надання роботодавцям компенсацій на оплату праці за працевлаштованих зареєстрованих безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб

Підстава: постанова КМУ від 08 вересня 2015 року №696  «Порядок здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для ВПО».

 Компенсація надається при працевлаштуванні зареєстрованих безробітних ВПО за направленням центру зайнятості на умовах строкових трудових договорів.

Розмір компенсації: фактичні витрати на оплату праці, але не вище двох розмірів мінімальної заробітної плати, (граничний розмір 14200 грн.).

 

Компенсація здійснюється за кожен непарний місяць роботи протягом року, але не більше ніж за 6 кал. міс. Роботодавець протягом 2 міс. з дня працевлаштування подає до центру зайнятості заяву про компенсацію витрат на оплату праці довільної форми та  документи.

Рішення протягом 10 робочих днів з дати отримання всіх даних.

Укладення договору, за яким компенсація виплачується кожен непарний місяць протягом року.