Про порядок оренди комунального майна

  • 207

Нові правила оренди державного та комунального майна запрацюють з 1 лютого 

Порядок оренди комунального майна

 

Драбівська селищна рада повідомляє, що передача в оренду майна, що перебуває у комунальній власності, здійснюється органами місцевого самоврядування відповідно до вимог Закону України "Про оренду державного та комунального майна".

Оренда здійснюється на основі таких принципів:

-законності;

-відкритості та прозорості;

-рівності та змагальності;

-державного регулювання та контролю;

-врахування особливостей об’єктів державної та комунальної форм власності;

-захисту економічної конкуренції;

-створення сприятливих умов для залучення інвестицій;

-повного, своєчасного, достовірного інформування про об’єкти оренди та порядок передачі їх в оренду;

-забезпечення конкурентних умов оренди та інших видів договорів.

Етапність передачі в оренду комунального майна передбачає:

-прийняття рішення щодо наміру передачі майна в оренду;

-внесення інформації про потенційний об’єкт оренди до ЕТС;

-прийняття рішення про включення потенційного об’єкта оренди до одного із Переліків;

-опублікування інформації про потенційний об’єкт оренди, щодо якого прийнято рішення про включення до одного з Переліків, в ЕТС;

-розміщення в ЕТС оголошення про передачу майна в оренду;

-проведення аукціону на право оренди майна або передача об’єкта в оренду без проведення аукціону, укладення та публікація в ЕТС договору оренди.

Вартість об’єкта оренди встановлюється на рівні його ринкової (оціночної) вартості. Ринкова (оціночна) вартість об’єкта оренди для цілей оренди визначається на замовлення балансоутримувача. Орендар, визначений за результатами аукціону, або орендар, якому було передано в оренду об’єкт без аукціону, зобов’язаний відшкодувати балансоутримувачу вартість проведення оцінки об’єкта оренди. Ринкова (оціночна) вартість об’єкта оренди визначається відповідно до Методики оцінки майна, затвердженої Кабінетом Міністрів України.

З переліком майна по якому проводяться аукціони з оренди можна ознайомитися на електронному майданчику - E-tender в Розділі «Оренда майна» зазначивши в параметрах пошуку: область, населений пункт, вказати статус об’єкту, або на веб-сайті Драбівської селищної ради в Розділі «Оголошення».

З питань оренди майна комунальної власності Драбівської селищної ради просимо звертатися до виконавчого комітету Драбівської селищної ради за адресою: вул.Центральна, 69, селище Драбів, каб.210 (ІІ поверх Будинку рад).