Набув чинності Порядок проведення національного мультипредметного тесту

  • 139

 Фото без опису

Набув чинності Порядок проведення національного мультипредметного тесту. Результати НМТ будуть використані абітурієнтами для вступу до закладів вищої освіти.

Для реєстрації вступнику потрібно буде створити персональний кабінет на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти, унести в цьому кабінеті необхідні персональні дані та завантажити копії реєстраційних документів. Також під час реєстрації необхідно буде вказати ті предмети, з яких вступник бажає пройти тестування. Крім цього, вступники матимуть змогу під час реєстрації вибрати населений пункт в Україні або за кордоном, де вони перебуватимуть у дні проведення тестування.  

Для проведення НМТ будуть використані сертифікаційні роботи, укладені за чинними програмами ЗНО.

Результати НМТ визначатимуть за рейтинговою шкалою 100—200 балів.

Зауважимо, що потенційні учасники зобов’язані ознайомитися з цим Порядком.

Адже в ньому докладно викладено процедуру допуску учасників до ТЕЦ, особливості створення спеціальних умов для складання іспиту особам з особливими освітніми потребами, зумовленими станом здоров’я, а також подано інформацію щодо умов участі в додаткових сесіях НМТ.

Як і в минулі роки, для проведення НМТ у 2024 році буде організовано основні та додаткові сесії. Основні сесії розпочнуться в травні.

Терміни реєстрації для участі в НМТ, яка відбуватиметься дистанційно, будуть визначені згодом.