У Драбівській громаді  стартував ІІ етап  (територіальний)  спортивних змагань «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»

  • 389

Фото без опису

29 лютого 2024 року у Драбівській громаді  стартував ІІ етап  (територіальний)  спортивних змагань «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Цей проєкт реалізовано за ініціативи Президента України Володимира Зеленського. Проведено  змагання з волейболу серед юнаків. Участь взяли 7 команд:  Драбівський ліцей, ЗЗСО с. Золотоношка, с. Нехайки, с. Драбове-Барятинське, с. Білоусівка,  с. Михайлівка, Митлашівська гімназія.

На заході були присутні: Світлана ОРЕЛ, селищний голова, Зореслав РУДЧЕНКО, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів, Василь БАШТАН, начальник відділу освіти, Олександр ОЛЕКСІЄНКО, директор ДЮСШ,  Тетяна ПЕТРЕНКО,  майстер спорту України з боротьби дзюдо та самбо, неодноразова чемпіонка України, переможниця чемпіонатів та Кубків України з боротьби дзюдо та самбо.

Фото без опису

З привітальним словом до учасників та глядачів звернулася селищний голова Світлана ОРЕЛ: «Це перший грандіозний спортивний проєкт для школярів, на меті якого – допомогти залучити молодь саме до шкільного спорту і навчити дітей бути командою. Закінчилися ліги в школах, наразі переходимо до територіальних змагань. Цей проєкт, у першу чергу, для дітей: щоб кожен учасник, кожен гравець і кожен спортсмен відчув себе чемпіоном. А також у  змаганнях надзвичайно важлива роль відведена педагогам та тренерам, які мотивують і надихають своїх учнів. Хочу ще раз підкреслити, що ми змагаємося не за перемогу. Ми змагаємося за любов дітей до спорту. Адже чим більше дитина фізично активна, тим більше вона витримує психологічні навантаження, з якими ми наразі стикаємося. Я бажаю всім успіху, щоб кожен відчув дух перемоги. Разом переможемо!»

За підсумками товариського матчу, який не відбувся б без підтримки ОРЕЛ Світлани Іванівни,  учасники команд отримали нагороди та призи від  селищного голови.

Фото без опису

Вітаємо команди-переможці! ЗЗСО І-ІІІ ступенів с. Золотоношка здобув 1 місце, ЗЗСО І-ІІІ ступенів с. Нехайки – 2 місце, Митлашівська гімназія – 3 місце.

Загалом проєкт охоплює понад 20 областей України і спрямований на розвиток фізичної культури і спорту України.