Допомога та підтримка осіб похилого віку та людей з інвалідністю

  • 186

 Фото без опису

    Відділення соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради активно працює у напрямку допомоги та підтримки осіб похилого віку та людей з інвалідністю.

   Соціальними робітниками та працівниками відділення  постійно проводиться робота по виявленню одиноких непрацездатних осіб. Протягом 2023 року  було  взято на обслуговування  51 особу, які потребують соціальних послуг.

    Вчора, 29 лютого,  працівниками комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради  здійснено виїзд  в Митлашівку,  де було  проведено  визначення  індивідуальних потреб та перегляд індивідуальних планів  2 осіб  у зв'язку з продовженням дії Договору.

    Також з метою контролю за якістю надання соціальних послуг догляду вдома  та натуральної допомоги жителям Драбівської територіальної громади  здійснено  перевірку надання соціальних послуг соціальними робітниками села  Ольгою Суденко та Ольгою Плічко.

      Соціальною послугою догляду вдома та натуральної допомоги охоплено 20 жителів села Митлашівка. 

     На час перевірки соціальні  робітники  знаходилися  на робочому місці. Послуги особам похилого віку та людям з інвалідністю надаваються в повному обсязі за Державними стандартами згідно з  індивідуальними  планами та відповідно до договорів, укладених між комунальним закладом та підопічними.

  Соціальні робітники забезпечують обслуговуваних всім необхідним: продуктами харчування, промисловими товарами, медикаментами, оплачують комунальні послуги,   заносять питну  воду з криниці, надають допомогу в оформленні субсидій на квартирну плату і комунальні послуги, надають допомогу у приготуванні їжі, проводять косметичне та вологе прибирання житла та надають інші послуги, передбачені індивідуальним планом. 

   Працівники  відділення соціальної допомоги вдома відповідально, уважно, з повагою ставляться до підопічних, завжди знаходить спільну мову з ними, допомагають  поратися по господарству.

   Всі одинокі та одинокопроживаючі, яких відвідали перевіряючі, щиро дякували за своєчасне та якісне надання соціальних послуг соціальними робітниками.

  З метою психологічного розвантаження з приводу побутових, сімейних негараздів  працівниками відділення проводяться бесіди з особливо вразливими громадянами похилого віку.