Вплив батьків на формування особистості дитини

  • 227

 

Фото без опису

 

Сила впливу батьків – у вірі в них дитини, у її переконанні, що близькі для неї люди завжди праві, а їхні рішення і вчинки – справедливі.

Від того, на що і як спрямований вплив родини, багато в чому буде залежати результат виховання. Щоб родина успішно впоралася з вихованням дітей, батьки повинні знати основні вимоги до себе, як відповідальних батьків, які забезпечують повноцінний та здоровий розвиток дитини і створювати необхідні умови для виховання дитини в сім'ї.

Тому, 28.02.2024 року фахівцями із соціальної роботи комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради спільно з працівниками поліції та спеціалістом служби у справах дітей здійснено плановий виїзд у 8 сімей, що виховують 15 дітей та проживають у селах Левченкове, Тополі, Жорнокльови Михайлівка та селищі Драбів.

З них 5 сім’ям надається соціальна послуга соціального супроводу, 1 родині – консультування, з 1 сім’єю проводилася робота поза соціальними послугами, так як мамі 5 дітей вдалося мінімізувати складні життєві обставини в ході соціальної роботи фахівців КЗ «»ЦНСП» Драбівської селищної ради з означеною родиною.

З сім’ями, що перебувають у СЖО проводилася робота спрямована на забезпечення батьками базових потреб дітей, створення для них належних умов проживання, охоплення дітей навчанням, учнів випускних класів щодо визначення з майбутньою професією і відповідного професійного навчального закладу, недопущення зловживання алкогольними напоями та ведення асоціального способу життя.

Дільничним офіцером поліції складено протоколи на маму неповнолітньої дитини, яка тимчасово проживає з бабусею, та її співмешканця за неналежне виконання батьківських обов’язків, купівлю забороненого алкоголю та розпивання спиртних напоїв.

Фахівцем із соціальної роботи проведено перевірку цільового використання коштів державної допомоги при народженні дитини 1 сім’ї.