Відбувся фестиваль педагогічної майстерності

  • 506

 

Фото без опису

 

1 березня 2024 року відбувся Фестиваль педагогічної майстерності педагогічних працівників закладів дошкільної освіти. Цьогоріч він був присвячений реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яка створена за ініціативою першої леді Олени Зеленської.

Місія цього проєкту – зробити піклування про ментальне здоров’я щоденною звичкою для українців.

«Ментальне здоров’я в період війни, постійних тривог стає ще більш значущим, а вміння потурбуватися про себе і допомогти своєму оточенню - це ті важливі навички, які потрібно опановувати вже змалечку. Саме тому так важливо знати про правила збереження ментального здоров’я і турботи про нього»,  -   зазначила гість фестивалю, Драбівський селищний  голова Світлана Іванівна Орел.

Учасниками фестивалю були керівники та вихователі дошкільних закладів територіальної громади, начальник відділу освіти Василь Баштан та директор КУ «ЦПРПП» Лідія Прядко.

Фото без опису

Фестиваль розпочався з психологічної гімнастики для учасників, яку провела практичний психолог садочка Бичок Л.С. Досвідом роботи з вивчення англійської мови з дошкільниками поділилася Пивовар Ю.П., яка довела, що впровадження найновіших технологій у роботі з дітьми, несуть позитивні емоції та настрій, допомагають вихованцям не тільки засвоїти матеріал, а й зменшити тривогу. Кубрушко В.М. продемонструвала, що малювання – чудовий спосіб заспокоїти тіло й думки, це своєрідне медитативне заняття, що сприяє звільненню розуму від думок, які спричиняють стрес. Досвідом роботи з впровадження су-джок–терапії для дошкільників ділилася Лисенко Т.М., вихователька закладу дошкільної освіти «Казка», садка Софії Русової с.Драбове-Барятинське.

Фото без опису

Захід був надзвичайно цікавим і актуальним.

Дбати про своє ментальне здоров’я – така ж базова необхідність кожної людини, як і дбати про здоров’я фізичне, тому що саме психічне здоров’я дозволяє повноцінно жити, реалізувати свій власний потенціал та справлятися із життєвими стресами, продуктивно і плідно працювати, а також робити внесок у життя своєї спільноти.