Про складові здорового харчування людини

  • 125

     Фото без опису

      Здорове  харчування – це харчування, яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, що сприяє зміцненню її здоров’я, попереджає розвиток захворювань та сприяє здоровому довголіттю та омолодженню.

       Правильне харчування передбачає 5 – разовий прийом їжі – перший сніданок, другий сніданок, обід, полуденок, вечеря. Корисна їжа підтримує у тонусі наш організм і покращує фізичний стан. Без правильного раціону організм людини буде більш схильним до хвороб, інфекцій, втоми і низької продуктивності.

       Режим та якість раціону особливо важливі в період поширення різноманітних вірусних захворювань. Максимально забезпечити організм необхідними поживними речовинами можна завдяки збалансованому харчуванню. Основою збалансованого харчування є співвідношення поживних речовин, необхідних для нормального функціонуванню організму. Збалансоване меню не містить винятків з раціону або нахилів до конкретних компонентів. При цьому такий тип харчування передбачає виключення рафінованих продуктів, компонентів з високим вмістом шкідливих жирів та надмірною кількістю цукру або цукру замінників.

         Є 10 принципів здорового харчування:

  1. Харчуйтеся регулярно
  2. Їжте усвідомлено, відкладіть смартфон, вимкніть телевізор.
  3. Уважно переглядайте термін реалізації продуктів.
  4. Віддайте перевагу ненасиченим жирам природного походження (олії, насіння, горіхи, жирна риба)
  5. Активно рухайтесь протягом дня.
  6. Заздалегідь плануйте перекуси.
  7. Не переїдайте.
  8. Уникайте напоїв, що містить цукор.
  9. Вживайте п’ять порцій овочів і фруктів щодня.
  10. Їжте десерт після повноцінного прийому їжі.