Допомогти усім і кожному, хто потрапив у пастку складних життєвих обставин

  • 216

     Фото без опису

       Сім’я відіграє в житті кожної людини найважливішу роль. З самого народження нас оточують найрідніші люди — мама й тато. Вони вчать всьому: ходити, говорити, думати. Вони годують, одягають, піклуються про здоров’я. Вчать бути добрими, чемними. Всі люди мріють про щасливу родину. Батьки — це ті люди, які готові дати пораду в будь-якій життєвій ситуації. Проте, не всі батьки дотримуються соціальних норм та правил поведінки, тим самим не забезпечують належний догляд, виховання, не створюють відповідні умови своїм дітям.

Саме тому турбота про сім’ю, родину, попередження, допомога у подоланні складних життєвих обставинах є першочерговим напрямком роботи відділення соціальної роботи комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради.

12 березня поточного року директором Центру, завідувачем відділення соціальної роботи, фахівцем із соціальної роботи, поліцейський офіцером громади відвідано 8 сімей, в яких виховується 13 дітей та 1 особу, що перебувають у складних життєвих обставинах,  які проживають в селах Тополі, Левченкове, Михайлівка та селищі Драбів. Серед означених сімей: 6 сімей отримують соціальну послугу соціального супроводу; 1 особа отримує соціальну послугу середньо-тривалого консультування; 2 сімям надано соціальну послугу інформування.

З дорослими членами родин проведено профілактично-роз’яснювальні бесіди щодо: ведення здорового способу життя; зменшення вживання спиртних напоїв; належного виконання батьками своїх обов’язків; недопущення дітьми пропусків навчання без поважних причин; зміни незадовільного стилю поведінки та життя на загальноприйняті; дотримуватися соціальних норм та правил поведінки, які регулюють відносини між людьми в суспільстві.

Крім того, проведено бесіди в 2 сімях, в яких було вчинено домашнє насильство щодо недопущення повторних проявів протиправної поведінки, попереджено про відповідальність за вчинення насильницьких дій. Надано консультації щодо налагодження міжособистісних взаємовідносин, профілактики різних видів насилля та жорстокого поводження в цих сім’ях.