Про епідситуацію з особливо небезпечних інфекцій

  • 63

   Фото без опису

    Епідситуація з особливо небезпечних інфекцій в Черкаській області за  2 місяці 2024 року була нестійкою. В області зареєстровано 14 випадків Лайм бореліозу (зростання захворюваності на 1 випадок). Інтенсивний показник становить 1,2 на 100 тис. населення проти 1,1 за аналогічний період 2023.  В Драбівській селищній територіальній громаді в січні 2024 року зареєстровано 1 випадок, тоді як в  4 – х громадах Черкаської області – 12 випадків.

     По області захворюваність на активний туберкульоз  органів дихання збільшилась на 9 випадків. Зареєстровано 61 випадок проти 52  протягом 2 –х місяців  минулого року. Інтенсивний показник на 100 тис. населення відповідно становить 5,2 проти 4,4. Не  реєструвались випадки серед дітей.

    Захворюваність на туберкульоз органів дихання зареєстровано у 29 – ти громадах області,  в  т.ч.  в Драбівській територіальній громаді – 1 випадок.

    Фахівці Драбівського відділення за 2 місяці поточного року провели епідеміологічне обстеження  осередку туберкульозу по Драбівській ТГ   по випадку  зареєстрованого бацилярного туберкульозу.

    Протягом 2 –х місяців знято з обліку 3 осередки, що  зареєстровані в 2023 році.

   За 2 місяці 2024 року зареєстровано 1 випадок педикульозу.

   Не реєструвались захворювання  на такі особливо небезпечні інфекції як сибірка, бруцельоз, висипний тиф, сказ, туляремія.

    Враховуючи наявність ензоотичних територій з лептоспірозу та туляремії, збереження чисельності мишовидних гризунів в природних і антропогенних біотопах  прогноз щодо цих інфекцій несприятливий.