Соціальна допомога особам похилого віку та людям з інвалідністю

  • 117

         Фото без опису  

       Особи похилого віку та особи з інвалідністю є однією з найбільш вразливих категорій населення, оскільки мають обмежену здатність задовольняти власні потреби, тому потребують особливої уваги, соціальної допомоги та підтримки.

Виявлення саме таких категорій та забезпечення соціальними послугами відповідно до їхніх потреб є першочерговим завданням працівників відділення соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центру надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради.

13 березня 2024 року завідувачем відділення соціальної допомоги вдома Іриною Мірошник та соціальним працівником Тетяною Гаврилюк було здійснено виїзд до жителя села Жорнокльови Драбівської громади, який потребує соціальних послуг. Працівниками комунального закладу проведено визначення та оцінку індивідуальних потреб особи похилого віку, надано інформацію про соціальні послуги, які надає соціальний робітник комунального закладу, та порядок їх надання, обговорено індивідуальні плани соціальних послуг догляду вдома та натуральної допомоги. Відповідний пакет документів подано до відділу соціального захисту та охорони здоров’я Драбівської селищної ради для прийняття рішення про надання соціальних послуг.

Також з метою контролю за якістю надання соціальних послуг  жителям села Жорнокльови здійснено перевірку роботи соціального робітника.      Під час перевірки з’ясувалося, що послуги особам похилого віку надаються в повному обсязі згідно Державних стандартів відповідно до індивідуальних планів та договорів, укладених між комунальним закладом та підопічними. Всі одинокі, яких відвідали перевіряючі, щиро дякували за своєчасне та якісне надання  послуг соціальним робітником.