Профілактика захворюваності на туберкульоз - це важливо

  • 203

Фото без опису

Туберкульоз – інфекційна хвороба, небезпечна як для оточуючих так і для прогнозу вилікування самого хворого. З року в рік росте кількість вперше в житті виявлених хворих активним туберкульозом органів дихання, в т.ч. з відкритими, заразними формами.

Це захворювання на сьогодні є актуальною медико-соціальною проблемою не тільки в Україні, а й в усьому світі. Згідно світової статистики щорік в усьому світі від туберкульозу гине 2 млн. людей.

Враховуючи важливість вживання профілактичних заходів для запобігання інфекційній хворобі, 19 березня, відбулася зустріч  працівників установ та організацій селищної ради з Охрімчуком Василем Володимировичем, лікарем Драбівського відділення Золотоніського районного відділу ДУ "Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".  

Фото без опису

У своєму виступі Василь Володимирович зазначив, що важливо виявити туберкульоз у початковій його стадії. Якщо провести в цей час необхідне лікування, то в більшості випадків досягається стійке та повне видужання. Також наголосив, що з профілактичною метою здоровим людям слід дотримуватись правил особистої гігієни,  збалансовано харчуватись, відмовитись від шкідливих звичок, уникати простудних хвороб та своєчасно звертатись  лікарів.