Соціальне обслуговування осіб похилого віку та осіб з інвалідністю

  • 180

 

Фото без опису

     

Похилий вік — це час ускладнень з боку здоров’я, необхідність постійної допомоги в побуті та обслуговуванні себе, це ймовірний недолік уваги з боку близьких, а також «розквіт» низки хвороб, що закономірно прийшли. Будучи у досить поважному віці, потреби такої людини вимагають підтримки з боку молодших родичів, але не завжди є можливість отримати це вчасно та в повному обсязі.                                                                                       

Саме тому турбота про осіб похилого віку та людей з інвалідністю, психологічна підтримка, допомога у подоланні складних життєвих обставинах є першочерговим завданням роботи відділення соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради.

21.03.2024 року завідувачем відділення соціальної допомоги вдома Іриною Мірошник та соціальним працівником Тетяною Гаврилюк було здійснено виїзд до жителів сіл Золотоношка та Білоусівка Драбівської громади, які потребують надання соціальних послуг. Працівниками комунального закладу проведено визначення та оцінку індивідуальних потреб осіб похилого віку, надано інформацію про соціальні послуги, які надає соціальний робітник комунального закладу, та порядок їх надання, обговорено індивідуальні плани соціальних послуг догляду вдома та натуральної допомоги. Відповідний пакет документів подано до відділу соціального захисту та охорони здоров’я Драбівської селищної ради для прийняття рішення про надання соціальних послуг.

Також з метою контролю за якістю надання соціальних послуг  жителям села Білоусівка здійснено перевірку роботи соціальних робітників.

Фото без опису

Під час перевірки з’ясувалося, що послуги особам похилого віку надаються в повному обсязі згідно Державних стандартів відповідно до індивідуальних планів та договорів, укладених між комунальним закладом та підопічними.

Соціальні робітники забезпечують обслуговуваних всім необхідним: продуктами харчування, промисловими товарами, медикаментами; допомагають в оплаті комунальних послуг, забезпечують винесення сміття,  занесення води та твердого палива до будинків, розчищають сніг, допомагають в обробітку присадибної ділянки, проводять косметичне та вологе прибирання оселі,  надають інші послуги, передбачені індивідуальним планом. 

Працівники відділення соціальної допомоги вдома відповідально, уважно, з повагою ставляться до підопічних, морально підтримують, завжди знаходять спільну мову з ними, допомагають поратися по господарству.

Всі отримувачі соціальних послуг, яких відвідали перевіряючі, щиро дякували за своєчасне та якісне надання  послуг соціальними робітниками.

Фото без опису