Ментальне здоров’я та соціальна згуртованість

  • 348

 

 

Фото без опису

 

У минулому році за ініціативи першої леді України Олени Зеленської стартувала Всеукраїнська програма ментального здоров'я «Ти як?». Програма була покликана створити систему сервісів і послуг, які зможуть різними способами та дієвими механізмами підтримати українців у складні часи повномасштабної війни. На виконання цієї Програми у  Драбівському ліцеї для педагогічних працівників проведено  психолого-педагогічний  семінар  на тему «Ментальне здоров'я через призму соціальної згуртованості».  У заході взяли активну участь: голова Драбівської  територіальної громади  Світлана  ОРЕЛ   та  начальник відділу освіти   Василь БАШТАН. 

Учасники семінару обговорили інструменти для розвитку психологічної стійкості,  опанували ефективні практики, які сприятимуть контролю над емоціями і стресом та допоможуть дбати про свій внутрішній стан. Педагоги навчалися психологічним прийомами, які зможуть використати у складних життєвих ситуаціях та в навчально-виховному процесі. Підсумком обговорюваної проблеми було створення учасниками семінару плакатів «Ментальне здоров'я і людина». Захід пройшов на високому рівні, змістовно, цікаво, а головне, що учасники отримали великий заряд енергії та позитиву.

По  завершенню семінару  директор ліцею Людмила БУГАЙ та педагогічний колектив висловили  слова щирої вдячності селищному голові Світлані ОРЕЛ за матеріально-технічне забезпеченні майстерні трудового навчання. На виділені з місцевого бюджету кошти в сумі 110 тисяч гривень  придбано  технічний інвентар та  верстати для механічної обробки деревини й  металу, що   підвищить ефективність  уроків  трудового навчання та продуктивність праці учнів у процесі  виробничої діяльності, адже освіта є одним із шляхів формування ментального здоров’я здобувачів освіти.

 Дякуємо кожному  учаснику за час, наповнений теплом, щирістю і надією!