Про дотримання встановлених обмежень у використанні земель охоронних зон об’єктів газорозподільних мереж

  • 293

 

Фото без опису

Шановні громадяни!

Повідомляємо вас про те, що згідно Кодексу газорозподільних систем, затвердженого Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 30.09.2015 року сільськогосподарські роботи в охоронних зонах проводяться власниками, орендарями земельних ділянок, землевласниками та землекористувачами з попереднім повідомленням про їх початок Золотоніське управління експлуатації газового господарства Черкаської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» (Оператор ГРМ). Проведення ремонтних будівельних та/або земляних робіт в охоронній зоні ГРМ здійснюється відповідно до законодавства за письмовим погодженням Оператора ГРМ.

Охоронна зона підземних газопроводів становить по 2 м в обидва боки від осі газопроводу. Для ГРП, ШРП технічні смуги становлять не менше ніж 10 м по периметру споруди.

З метою забезпечення безпечних умов експлуатації та виключення можливості пошкодження газорозподільної системи вздовж її траси в межах охоронної зони не допускаються:

  • обмеження доступу обслуговуючого персоналу у світлу пору доби, а при аварійній ситуації – цілодобово;
  • складування матеріалів і устаткування;
  • ведення земляних та будівельно-монтажних робіт (без письмового погодження Оператора ГРМ);
  • садіння дерев;
  • улаштування стоянок автотранспорту, гаражів та інших споруд, у тому числі тимчасових.

Проведення ремонтних, будівельних та земляних робіт в охоронній зоні газорозподільної системи здійснюється відповідно до законодавства за письмовим погодженням Оператора ГРМ. Юридичні та фізичні особи, а також фізичні особи-підприємці для отримання погодження Оператора ГРМ на проведення ремонтних, будівельних та/або земляних робіт в охоронній зоні ГРМ повинні подати Оператору ГРМ заяву (лист), де вказується характер виконання робіт, адреса виконання робіт, запланована дата проведення робіт, відповідальна особа за проведення земляних робіт та її контактні номери телефонів.

Оператор ГРМ протягом 10 робочих днів з дня реєстрації письмового звернення юридичної чи фізичної особи або фізичної особи-підприємця щодо погодження проведення ремонтних, будівельних та/або земляних робіт в охоронній зоні ГРМ має надати письмове погодження або письмову обґрунтовану відмову. Письмове погодження надається на безоплатній основі за адресою: Черкаська область, Золотоніський район, с-ще Драбів, вул. Володимирська, 11.

Юридичні та фізичні особи, а також фізичні особи-підприємці, що проводять ремонтні, будівельні та земляні роботи в охоронних зонах, зобов’язані не пізніше ніж за добу до початку робіт, після отримання письмового погодження Оператора ГРМ, повідомити представника Оператора ГРМ щодо проведення робіт листом або за телефоном: (04738)32-5-34 (майстри служби експлуатації мереж і ПРГ Драбівської дільниці Золотоніського УЕГГ); (050) 315-84-79 (АДС Драбівської дільниці Золотоніського УЕГГ).