Межові спори - найпоширеніша проблема для сусідів

  • 437

Фото без опису

Межові спори - найпоширеніша проблема для сусідів і часто суперечки між ними виникають через відсутність у них належно оформлених документів на землю. Якщо конфлікт не вдається вирішити сторонами самостійно, потрібно звернутись з письмовою заявою до органу місцевого самоврядування, для вирішення земельного спору.

Спеціалістами відділу земельних відносин та екології упродовж цього тижня проведено розгляд 2 заяв громадян с-ща Драбів щодо суміжного землекористування з виїздом на місце. Були проведені обміри та встановлені межі земельних ділянок. З заявниками проведені роз’яснювальні бесіди щодо правил добросусідства, яких потрібно дотримуватись сусідам щоб уникати суперечок та непорозумінь. Зміст добросусідства полягає в тому, що сусіди повинні обирати такі способи використання земельних ділянок, при яких власники суміжних ділянок зазнають найменше незручностей. Сторони сусідніх земельних ділянок зобов’язані не вчиняти перепон, які б могли перешкоджати цільовому використанню сусідніх земельних ділянок та не допускати негативний вплив на сусідню земельну ділянку, який є не припустимим.

Якщо предметом спору є межі приватизованої земельної ділянки, необхідно здійснити їх відновлення. Для цього необхідно залучити землевпорядну організацію, яка має у штаті сертифікованих інженерів-землевпорядників.

Нагадуємо, що на території с-ща Драбів здійснюють роботи сертифіковані інженери-землевпорядники: ФОП Іщенко С.Л. - тел.: 0677206829; ФОП Крицька Т.П. – тел.: 0967927989; ФОП Плічко І.І. – тел.: 0680051730; ДП «Черкаський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», Виробничий відділ у селищі Драбів (Недоступ Ю.В.) – 0988002937.