Рекрутинг через ЦНАП

  • 121

Фото без опису 

На виконання вимог пункту 3.4.1 „Залучення на військову службу“ Концепції військової кадрової політики в системі Міністерства оборони України на період до 2028 року, затвердженої наказом Міністерства оборони України від 27.10.2023 № 637/нм, у Генеральному штабі Збройних Сил України продовжується робота щодо впровадження ефективної системи рекрутингу та комплектування для забезпечення Збройних Сил України професійним особовим складом, орієнтовану на принципи та стандарти держав ‒ членів НАТО.

З метою якісної організації виконання завдань з рекрутингу громадян на військову службу за контрактом, у приміщенні відділу «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Драбівської селищної ради обладнано робоче місце для посадових осіб відділень рекрутингу та комплектування територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки.

Рекрутинг – тільки спосіб, у який набирають людей у військо. Суттєва відмінність від мобілізації полягає у тому, що рекрутер є посередником між Силами оборони та цивільним, який хоче мобілізуватись або підписати контракт.

Міністерство оборони підготувало новий алгоритм рекрутингу до лав Збройних сил України.

Алгоритм зарахування на військову службу шляхом рекрутингу:

  • Кандидат самостійно обирає вакантну посаду та відповідну військову частину на онлайн-платформах, у ЦНАП чи центрах рекрутингу.
  • Після цього він проходить співбесіду, тест на фізичну та психологічну підготовку, отримуючи рекомендаційний лист від в/ч.
  • Далі оформлення в ТЦК та СП.
  • Направлення для проходження військової служби.

Фото без опису

Фото без опису