Допомога та підтримка особам похилого віку та людям з інвалідністю

  • 104

 

Фото без опису

 

Відділення соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради активно працює у напрямку допомоги та підтримки осіб похилого віку та людей з інвалідністю.

Соціальними робітниками та працівниками відділення постійно проводиться робота по виявленню одиноких непрацездатних осіб.

16 квітня 2024 року соціальним працівником Тетяною Гаврилюк та фахівцем із соціальної роботи Тамілою Остапенко було здійснено виїзд до жительки селища Драбів, яка потребує соціальної допомоги. Працівниками комунального закладу проведено визначення та оцінку індивідуальних потреб особи похилого віку, надано інформацію про соціальні послуги, які надає соціальний робітник комунального закладу, та порядок їх надання, обговорено індивідуальні плани соціальних послуг догляду вдома та натуральної допомоги. Відповідний пакет документів подано до відділу соціального захисту та охорони здоров’я Драбівської селищної ради для прийняття рішення про надання соціальних послуг.

Також для перегляду індивідуального плану соціальної послуги догляду вдома відвідано жительку села Бойківщина, яка перебуває на обслуговувані. Фахівцем із соціальної роботи здійснено оцінку потреб особи, соціальним працівником проведено визначення та оцінювання індивідуальних потреб та відповідно до ступеня індивідуальних потреб, враховуючи можливості у самообслуговуванні, спільно з отримувачами соціальних послуг здійснено корегування індивідуального плану.

Крім того, з метою контролю за якістю надання соціальних послуг догляду вдома  та натуральної допомоги жителям Драбівської територіальної громади здійснено перевірку надання соціальних послуг соціальним робітником села Бойківщина.

Фото без опису

На час перевірки соціальний робітник знаходився  на робочому місці. Послуги особам похилого віку надавалися в повному обсязі за Державними стандартами згідно з індивідуальними планами та договорами, укладеними між комунальним закладом та підопічними.

Соціальний робітник забезпечує обслуговуваних всім необхідним: продуктами харчування, промисловими товарами, медикаментами; допомагають в оплаті комунальних послуг, забезпечують винесення сміття,  занесення води та твердого палива до будинків, розчищають сніг, допомагають в обробітку присадибної ділянки, проводять косметичне та вологе прибирання оселі,  надають інші послуги, передбачені індивідуальним планом. 

Фото без опису

Працівник відділення соціальної допомоги вдома відповідально, уважно, з повагою ставиться до підопічних, морально підтримує, завжди знаходить спільну мову з ними.