Відбулася сесія селищної ради

  • 495

Фото без опису

Сьогодні, 19 квітня 2024 року, під головуванням селищного голови Світлани Орел відбулася 40 чергова  сесія Драбівської селищної  ради VIII скликання.

Перед початком сесії присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять українських захисників, полеглих під час виконання бойових завдань, захищаючи нашу державу, мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії  російської федерації проти України.

На сесію було винесено 44 питання. Усі питання попередньо розглядалися на засіданні постійних профільних комісій селищної ради та рекомендовані на затвердження ради.

Депутати одноголосно підтримали внесення змін до бюджету селищної громади на 2024 рік, діючих програм та затвердили нові програми, зокрема: Програму утримання та ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Драбівської селищної територіальної громади на 2024-2025, Програму підтримки державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів у Драбівській селищній територіальній громаді на 2024 рік та Програму «Про організацію  шкільного харчування на період до 2029 року».

Також народні обранці прийняли ряд рішень у галузі освіти, які стосуються реорганізації закладів загальної середньої освіти сіл Золотоношка, Левченкове, Михайлівка, Перервинці та ліквідації Бойківщинської початкової школи,  затвердили стратегії розвитку ЗЗСО на період до 2027, підтримали зміни до Перспективного плану розвитку мережі ЗЗСО на території Драбівської громади на період до 2027 року.

Окрім того, прийнято рішення з питань комунальної власності, а саме: затверджено перелік об’єктів нерухомого майна комунальної власності Драбівської селищної ради; виведено з оперативного управління та знято з балансу сектору культури, молоді та спорту Драбівської селищної ради нежитлові приміщення та одночасно передано в управління та на баланс виконавчому комітету Драбівської селищної ради; схвалено перейменування зупинного пункту «Драбівський радгосп» селища Драбове-Барятинське на зупинний пункт «Польова», який розташований на території Драбівської селищної територіальної громади та підпорядкований Регіональній філії «Одеської залізниці» АТ «УКРЗАЛІЗНИЦЯ».

У ході сесійного засідання депутатами розглянуто та ухвалено низку земельних та інших, важливих для життєдіяльності селищної ради, рішень.

Детальніше ознайомитися з рішенням можна на сайті селищної ради в розділі «Офіційні документи».