Адміністративні послуги для ветеранів та членів їх сімей. Система «Єдине вікно»

  • 195

 

Фото без опису

В реаліях сьогодення Уряд України ініціював інтеграцію послуг для ветеранів у систему Центрів надання адміністративних послуг, яку презентували як «Єдине вікно», де ЦНАП виступає інструментом надання якісних адміністративних послуг ветеранам та членам їхніх родин.

Презентацію Міністерство у справах ветеранів представило на нараді з питань ветеранської політики під головуванням віцепремʼєрки Ірини Верещук. У ній були викладені стратегії інтеграції усіх доступних сервісів для ветеранів у систему Центрів надання адміністративних послуг. Зазначається, що ЦНАПи виявилися найбільш пристосованими до сучасних викликів.

Фото без опису

Система «Єдине вікно» передбачає:

формування єдиної бази послуг для ветеранів війни;

максимальну поінформованість про їхні можливості;

створення зручних, якісних та доступних умов отримання адміністративних послуг;

впровадження комплексного підходу - отримання спектру адміністративних послуг в одному місці від одного або декількох субʼєктів надання таких послуг.

Зазначимо, що відділом «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Драбівської селищної ради надається 19 обов’язкових послуг для ветеранів та членів їх родин від вересня 2023 року. Для обслуговування ветеранів війни в ЦНАП визначено двох адміністраторів, які організовують надання адміністративних послуг з врахуванням комплексності.

Фото без опису Фото без опису