ЧОРНОБИЛЬ-ЧОРНИЙ БІЛЬ НАШОЇ ЗЕМЛІ

  • 138

 Фото без опису

 

Не із сторінок стародавніх літописів і не з легенд та переказів увірвалося у наше життя це лячне і моторошне слово Чорнобиль. Важким колесом "прокотилася" Україною аварія на ЧАЕС.

26 квітня 1986 рік! В пам'яті українського народу це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам'яті - неможливо.

Чорнобиль - це вже історія. 26 квітня весь світ відзначатиме 38 роковини Чорнобильської трагедії. Працівники дитячої бібліотеки не залишилися осторонь і завітали до учнів 7-х класів на екологічну годину, щоб вкотре нагадати про ті страшні дні на Чорнобильській АЕС, вшанувати ліквідаторів, виховати пошану до подвигу людей.

Фото без опису

Дітям розповідали про хронологію подій на ЧАЕС і про ліквідаторів аварії: пожежників, лікарів, військовослужбовців, які рятували станцію і людей. Були зачитані вірші про Чорнобильську трагедію. Доповнив захід перегляд уривків з документальних фільмів" Мужність та біль Чорнобиля", "Героям Чорнобиля присвячується".

Фото без опису

Вшанували хвилиною мовчання пам'ять про тих, хто віддав своє життя під час ліквідації Чорнобильської катастрофи.

Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам'яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони, які лунатимуть за тими, кого вже немає…