Щасливе дитинство для дітей громади

  • 81

 

Фото без опису 

 

Сім'я – колиска духовного народження людини. Багатогранність стосунків між її членами, відкритість та безпосередність почуттів, жива реакція на найдрібніші деталі поведінки дитини – все це створює максимально сприятливе середовище для емоційного та духовного розвитку дитини.

Якщо батьки не мають внутрішнього ресурсу, достатнього батьківського потенціалу, матеріальних благ, а навпаки страждають залежностями, ведуть асоціальний спосіб життя – це призводить до втраченого дитинства, без любові, тепла та підтримки. Не рідко такі сім’ї переходять з категорії «складних життєвих обставин» (далі – СЖО) у «кризові». Тому, задля запобігання ризику соціального сирітства, підвищення батьківських компетенцій, створення для дітей громади щасливого дитинства комунальним закладом «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради згідно Державних стандартів здійснюється оцінювання потреб таких сімей, розробляються індивідуальні плани та  надаються соціальні послуги в залежності від проблем родин.

Так, 23.04.2024 року працівниками КЗ «ЦНСП» Драбівської селищної ради було здійснено плановий виїзд у 5 сімей, що виховують 9 дітей (Перервинці, Драбове-Барятинське, Драбів, Михайлівка). Ознаками, які зумовили потрапляння родин в складні життєві обставини є: безробіття одного із батьків, малозабезпеченість, неналежне виконання батьками батьківських обов’язків, вчинення домашнього насильства.

Фото без опису

У ході роботи фахівцем із соціальної роботи проведено моніторинг проблем сімей та аналіз результатів зусиль батьків щодо мінімізації впливу складних життєвих обставин на життєдіяльність родин, задоволення потреб дітей, впливу факторів і середовища на розв’язання проблем, щ раніше склалися. З’ясовано, що в результаті спільної роботи трьом сім’ям, що отримували соціальні послуги соціального супроводу та консультування, вдалося мінімізувати складні життєві обставини з двома родинами буде продовжено співпрацю з метою виходу сімей із СЖО та забезпечення дітям громади щасливого та безтурботного дитинства.

Фото без опису