Моніторинг якості надання соціальних послуг в громаді

  • 75

  Особливості вступу на спеціальність «Соціальна робота»

Відділення соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради активно працює у напрямку покращення якості надання соціальних послуг  особам похилого віку та людям з інвалідністю.

23.04.2024 року соціальним працівником Тетяною Гаврилюк та фахівцем із соціальної роботи Тамілою Остапенко було здійснено виїзд  з метою  перегляду індивідуальних  планів  соціальних послуг догляду вдома та натуральної допомоги  жителів  с. Митлашівка, с. Олімпіадівка та с. Драбове-Барятинське, які  перебувають на обслуговуванні відділення. Фахівцем із соціальної роботи здійснено оцінки потреб осіб, соціальним працівником проведено визначення та оцінювання індивідуальних потреб та відповідно до ступеня індивідуальних потреб, враховуючи можливості у самообслуговуванні, спільно з отримувачами соціальних послуг здійснено корегування індивідуальних планів.

Фото без опису

Крім того, з метою контролю за якістю надання соціальних послуг догляду вдома  та натуральної допомоги жителям Драбівської територіальної громади здійснено перевірку надання соціальних послуг соціальним робітником Валентиною Сербіною на території Драбове-барятинського старостинського округу.

Фото без опису

На час перевірки соціальний робітник знаходився  на робочому місці. Послуги особам похилого віку надавалися в повному обсязі за Державними стандартами згідно з індивідуальними планами та договорами, укладеними між комунальним закладом та підопічними.

Соціальний робітник забезпечує обслуговуваних всім необхідним: продуктами харчування, промисловими товарами, медикаментами; допомагає в оплаті комунальних послуг, забезпечує винесення сміття,  занесення води та твердого палива до будинків, розчищає сніг, допомагає в обробітку присадибної ділянки, проводить косметичне та вологе прибирання оселі,  надає інші послуги, передбачені індивідуальним планом. 

Фото без опису

Працівник відділення соціальної допомоги вдома відповідально, уважно, з повагою ставиться до підопічних, морально підтримує, завжди знаходить спільну мову з ними.