РОЗДІЛЬНЕ ЗБИРАННЯ ВІДХОДІВ – ЦЕ СПІЛЬНА СПРАВА

  • 179

Фото без опису

На виконання вимог Закону України «Про управління відходами» запровадження роздільного збирання відходів є одним із основних способів раціонального поводження з відходами. Роздільне збирання побутових відходів - це метод збирання, за якими ресуроцінні компоненти побутових відходів - папір, скло, пластик, метал - єбирають окремо у спеціальні контейнери для подальшого надходження на перероблення чи повторне використання.  

    З огляду на існуючу проблему, у Драбівській громаді запроваджується роздільне збирання твердих побутових відходів. Для цього в селищі Драбів вже встановлено шість контейнерів для пластику, які знаходяться поблизу багатоповерхівок по вул. Паркова,13, вул.Паркова,112, вул.Паркова,114, вул.Незалежності,2Ж, вул.Центральна,98.

Це лише початок, в планах на майбутнє облаштування спеціалізованих майданчиків та встановлення необхідних контейнерів в населених пунктах громади

Щоб система роздільного збору сміття була ефективною, необхідна активна участь кожного з нас.

Маємо надію, що спільними зусиллями зможемо досягти важливої мети – збереження природних ресурсів і покращення екологічного стану нашої громади.