В громаді вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

  • 157

Фото без опису

В історії України є багато скорботних дат, спогад про які щемить серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року, у цей день, 38 років тому, вогонь Чорнобиля опалив долі мільйонів людей, породив кількість проблем, які з часом змінилися, але не зникли.

Чорнобильська катастрофа – це невидане горе, яке не піддається жодному виміру, невиліковна рана нашого народу, біль якої передається із покоління в покоління, а її справжні масштаби та наслідки дають про себе знати і по сьогоднішній день.

Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності, героїзму і самовідданості  ліквідаторів страшної аварії. Доземний уклін перед неоціненним людським подвигом персоналу ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, усіх, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії. Усвідомлюючи всю складність ситуації, нехтуючи власною безпекою, вони не думали про нагороди і відзнаки,  ступили назустріч смертоносному лиху, щоб зберегти  життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а й на всій планеті.

Сьогодні  в селищі Драбів  відбувся меморіальний мітинг та церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку ліквідаторам і постраждалим від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 

В заході взяли участь Драбівський  селищний  голова Світлана Орел,  ліквідатори наслідків аварії, вдови померлих чорнобильців, керівники структурних підрозділів селищної ради, представники громадськості  селища.

Фото без опису

Схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу! Шануємо і дякуємо живим ліквідаторам!

Фото без опису  Фото без опису Фото без опису