Відзначили Міжнародний день танцю

  • 136

 

Фото без опису

29 квітня з нагоди Міжнародного дня танцю у Центрі культури і дозвілля Драбівської селищної ради  відбувся святковий концерт за участі зразкового аматорського ансамблю танцю «Дивоцвіт» Драбівської дитячої школи мистецтв  (керівник Олена Нестеренко), ансамблю танцю «Нове покоління» Центру дитячої та юнацької творчості  Драбівської селищної ради (керівник Наталія Арефєва), солістки Митлашівського сільського Будинку культури Жені Шматченко та переможця багатьох Міжнародних конкурсів хореографа-постановника зі східного танцю Єлизавети Сбітнєвої. 

Міжнародний день танцю відзначається 29 квітня. Саме цього дня, у 1727 році народився Жан Жорж Новер, французький балетмейстер, всесвітньо відомий реформатор та теоретик хореографічного мистецтва, якого вважають основоположником сучасного балету.

Танець – це не просто один із видів мистецтва, що дарує емоційну насолоду та гарний настрій. Це розповідь про саме життя, зображене універсальною мовою тіла, яка зрозуміла будь-кому в світі, незалежно від віку, походження чи соціального становища. За допомогою рухів, жестів та артистизму танцюристи на сцені виражають глибокі почуття та емоції, щоразу заново проживаючи історію, що покладена в основу танцю. Цей вид мистецтва розвивався протягом століть та несе в собі відбиток як давніх часів, так і сучасних тенденцій.

Митці представили глядачам справжню феєрію сучасного, бального танцю та українського духу. У виконанні артистів глядачі насолодилися як кращими танцювальними номерами, які вже давно їм полюбилися, так і новими хореографічними постановками, які, є сподівання, теж завоюють серця поціновувачів танцювального мистецтва.

Упродовж свята глядачі насолоджувалися майстерністю юних танцівників, ортимали гарний настрій та зарядилися позитивом!