Повідомлення про необхідність укладення договору про надання послуг з вивезення твердих побутових відходів

  • 65

Мешканцям Тисменицької громади роз'яснили, як нараховується оплата за вивіз  сміття - Західний кур'єр

 

Незалежно від ситуації в Україні, питання поводження з відходами стоїть на порядку денному завжди.

Новий Закон України «Про управління відходами», який набрав чинності 09.07.2023 року, впроваджує сучасні європейські підходи до управління відходами.

Відповідно до статті 14, частини 2 статті 15 Закону України «Про управління відходами» (далі –Закон) суб’єктами у сфері управління відходами є громадяни України, іноземці та особи без громадянства, суб’єкти господарювання незалежно від форми власності, діяльність яких призводить до утворення відходів, а також суб’єкти господарювання у сфері управління відходами; громадяни України, іноземці та особи без громадянства зобов’язані дотримуватися вимог цього Закону та інших нормативно-правових актів у сфері управління відходами, запобігати забрудненню відходами навколишнього природного середовища.

Згідно з частиною 1 статті 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

Відповідно до пункту 2 частини 2 статті 17 ЗУ «Про благоустрій населених пунктів» громадяни зобов’язані дотримуватись правил благоустрою територій населених пунктів.

Відповідно до рішення  Драбівської селищної ради від 22 жовтня 2019 року «Про затвердження Правил благоустрою на території населених пунктів Драбівської селищної ради» (далі – Правила)  всі власники та користувачі житлових будинків приватного сектора зобовязані щорічно укладати договори на вивезення та знешкодження побутових та господарських відходів на наступний рік.

При виявленні фактів порушення Правил, уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких до порушників буде відкриватись адміністративне провадження.

 Додатково інформуємо, договір про надання послуг з вивезення твердих побутових відходів можна укласти в приміщенні Комунального підприємства ДРАБІВСЬКЕ ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА  за  адресою:  с-ще Драбів,   вул. Центральна,99,  тел: 047 38 30 547.

Тариф на послуги з поводження з твердими побутовими відходами (вивезення твердих побутових відходів з пластикових контейнерів)  становить    220 гри./м.куб. для всіх груп споживачів.

 - щомісячна плата для населення   будинків з  присадибною  ділянкою     –  88,00 грн  з домоволодіння).

Ця плата розрахована від періодичності надання послуг для населення приватного сектору (двічі на місяць)