На координаційній раді порушили питання попередження насильства в сім'ї та протидії торгівлі людьми

  • 94

 

Фото без опису

 

Сьогодні, 7 травня, відбулось засідання Координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та протидії торгівлі людьми Драбівської селищної ради. Участь у координаційній раді взяла Здоровець Марина Павлівна, фахівець по роботі з громадами Благодійної організації «100% життя Черкаси».

 

Учасники закцентували увагу на схваленні Плану заходів з реалізації державної політики  щодо запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми та з питань гендерної рівності у Драбівській селищній раді на 2024 - 2025 роки. За підсумками розгляду Плану заходів заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Зореслав РУДЧЕНКО  зазначив, що «Координація дій між усіма ланками дуже важлива, тож усі суб’єкти взаємодії мусять розуміти, що успіх справи залежить від кожного. Для прикладу із ВПД №1  Золотоніського РВП ГУНП в Черкаській області в Черкаській області, службою у справах дітей та КЗ «Центр надання соціальних послуг» у нас склалась співпраця, про те не вирішиним залишається питання невідкладного інформування щодо випадків насильства над дітьми. А також до цієї роботи необхідно ще більшою мірою залучати освітян.

Фото без опису

Розглянули також питання про роботу КЗ «Центр надання соціальної роботи» упродовж І кварталу 2024 року у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

За підсумками обговорених питань вирішили провести нараду з працівниками  правоохоронних органів з напрацювання алгоритму дій суб’єктів при виявленні випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Також ініціювали перед представником від БО «100 життя Черкаси» проведення для фахівців із соціальної роботи, практичних психологів та класних керівників освітніх закладів громади тренінгів з протидії домашньому насильству та торгівлі людьми, гендерної рівності.