Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
Обґрунтування технічних та якісних характеристик
предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня
2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів»)
смт. Драбів
1. |
Замовник |
Відділ освіти Драбівської селищної ради Черкаської області (код за ЄДРПОУ 44045138). |
2. |
Місцезнаходження |
Адреса: Україна, 19801, Черкаська обл., смт Драбів, вул. Центральна, буд. 69. |
3. |
Назва предмета закупівлі |
Крупа гречана, крупа манна, пластівці вівсяні, крупа пшоняна, крупа пшенична, рис, борошно пшеничне вищого ґатунку, крупа перлова, крупа ячна, горох |
4. |
Код за Єдиним закупівельним словником |
ДК 021:2015 - 15610000-7 - Продукція борошномельно-круп'яної промисловості |
5. |
Вид процедури |
Відкриті торги з особливостями |
6. |
Ідентифікатор закупівлі |
|
7. |
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі |
Крупа гречана: Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Гречка повинна бути не зіпріла та без теплового пошкодження під час сушіння, мати властивий здоровому зерну, нормальний запах (без затхлого, солодового, пліснявого та інших сторонніх запахів), без стороннього смаку, колір коричневий з відтінками. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Не заражена шкідниками. Фасування товару: по 0,9 кг - 1,0 кг.
|
Крупа манна: Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Крупа не зіпріла,повинна мати властивий здоровому зерну, нормальний запах (без затхлого, солодового, пліснявого та інших сторонніх запахів); колір рівно білий чи кремового кольору. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Не заражена шкідниками. Фасування товару: по 0,9 кг - 1,0 кг.
|
||
Пластівці вівсяні: Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Пластівці повинні бути не зіпрілі та без теплового пошкодження під час сушіння, мати властивий здоровому зерну, нормальний запах (без затхлого, солодового, пліснявого та інших сторонніх запахів), колір білий з відтінками від кремового до жовтого, відповідно пластівцям, без стороннього смаку. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Не заражені шкідниками. Фасування товару: по 0,9 кг - 1,0 кг. |
||
Крупа пшоняна: Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Крупа пшоно шліфоване вищого ґатунку. Крупа не зіпріла, повинна мати властивий здоровому зерну, нормальний запах (без затхлого, солодового, пліснявого та інших сторонніх запахів); колір жовтий різних відтінків. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Не заражена шкідниками. Фасування товару: по 0,9 кг - 1,0 кг.
|
||
Крупа пшенична: Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Крупа не зіпріла, повинна мати властивий здоровому зерну, нормальний запах (без затхлого, солодового, пліснявого та інших сторонніх запахів); нормальний колір. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Не заражена шкідниками. Фасування товару: по 0,9 кг - 1,0 кг. |
||
Рис: Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Рис повинен бути цілий, не дроблений, не зіпрілий та без теплового пошкодження під час сушіння, мати нормальний запах, властивий здоровому зерну (без затхлого, солодового, пліснявого, та інших сторонніх запахів). Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Не заражений шкідниками Фасування товару: по 0,9 кг - 1,0 кг. |
||
Борошно пшеничне вищого ґатунку: Колір білий, з жовтуватим відтінком, вищого ґатунку. Запах властивий пшеничному борошну, без сторонніх запахів, не затхлий, не пліснявий, без уражень шкідниками, без стороннього присмаку. Борошно не кисле, не гірке. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Товар повинен відповідати ГОСТу, ДСТУ. Пакування: пакети, масою нетто 10 кг.
|
||
Крупа перлова: виготовлена відповідно ДСТУ. Відповідність іншим вимогам діючого санітарного законодавства України, нормам харчування. Сертифікат відповідності, посвідчення якості (декларація виробника), висновок державної санітарно-епідеміологічної експертиз. Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Крупа повинна бути ціла, не дроблена, не зіпріла та без теплового пошкодження під час сушіння, мати нормальний запах, властивий здоровому зерну (без затхлого, солодового, пліснявого, та інших сторонніх запахів). Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Не заражений шкідниками. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, ваго нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов`язкова. Фасування товару: по 0,9 кг - 1,0 кг.
|
||
Горох: Горох виготовлений відповідно ДСТУ. Відповідність іншим вимогам діючого санітарного законодавства України, нормам харчування. Сертифікат відповідності, посвідчення якості (декларація виробника), висновок державної санітарно-епідеміологічної експертиз. Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Крупа повинна бути ціла, не дроблена, не зіпріла та без теплового пошкодження під час сушіння, мати нормальний запах, властивий здоровому зерну (без затхлого, солодового, пліснявого, та інших сторонніх запахів). Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Не заражений шкідниками. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, ваго нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов`язкова. Фасування товару: по 0,9 кг - 1,0 кг.
|
||
Крупа ячна: Крупа ячна виготовлена відповідно ДСТУ. Відповідність іншим вимогам діючого санітарного законодавства України, нормам харчування. Сертифікат відповідності, посвідчення якості (декларація виробника), висновок державної санітарно-епідеміологічної експертиз. Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Крупа повинна бути ціла, не дроблена, не зіпріла та без теплового пошкодження під час сушіння, мати нормальний запах, властивий здоровому зерну (без затхлого, солодового, пліснявого, та інших сторонніх запахів). Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Не заражений шкідниками. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, ваго нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов`язкова. Фасування товару: по 0,9 кг - 1,0 кг.
|
||
8. |
Обґрунтування розміру бюджетного призначення |
Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом споживання (річного та місячного) обсягу товару за календарний рік (бюджетний період) 2023 року. Планування закупівель, в тому числі визначення очікуваної вартості, є динамічним та безперервним процесом, що здійснюється замовниками протягом року. |
9. |
Обсяги закупівлі |
Крупа гречана: 1100 кг Крупа манна: 200 кг Пластівці вівсяні: 100 кг Крупа пшенична: 320 кг Рис: 900 кг Борошно пшеничне вищого ґатунку: 400 кг Крупа перлова: 80 кг Горох: 250 кг Крупа ячна: 600 кг
|
10. |
Очікувана вартість предмета закупівлі |
140280,00 грн. ( сто сорок тисяч двісті вісімдесят грн. 00 коп.) з ПДВ. |
11. |
Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення |
Ціни на товар визначені шляхом збору та аналізу загальнодоступної інформації про ціни, що містяться в мережі Інтернет у відкритому доступі, на підставі моніторингу ринкових цін, враховуючи наказ Мінекономіки від 18 лютого 2020 року за № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» з змінами внесеними наказом № 649 від 07.04.2020 року «Про внесення змін до Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі».
|
12. |
Строк поставки: |
До 31 грудня 2024 року |
1. Товар транспортують в критих транспортних засобах згідно з чинними правилами перевезення вантажів, що швидко псуються.
2. Приймання товару по якості, комплектності і кількості здійснюється уповноваженими представниками обох сторін.
3. Продукти приймаються лише за наявності супровідних документів, що підтверджують їх походження, безпечність і якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів.
4. Ціна одиниці товару не повинна бути вищою середньо статистичної ринкової ціни на території області на момент проведення закупівлі.
5. Уразі виявлення неякісного товару або такого, що не відповідає умовам договору, учасник – переможець зобов’язаний замінити неякісний товар протягом однієї доби з моменту виявлення неякісного товару, без будь-якої додаткової оплати з боку замовника.
6. Дотримуватися вимог системи аналізу ризиків, небезпечних факторів і контролю у критичних точках (HACCP).
7. Постачальник зобов’язаний постачати продукти для дитячого харчування, які відповідають Державним санітарним нормам та правилам «Медичнівимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини».
8. Якість поставленого товару повинна відповідати вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 року № 771/97-ВР (зі змінами), Постанові КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», а також підтверджуватися документами про якість Товару передбаченими законодавством України.
9. Підтвердженням якості з боку Постачальника є: посвідчення про якість поставленого Товару або декларація виробника, яку видають оператори ринку, що здійснюють виробництво продукції.