Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

  • 81

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета ...

Обґрунтування технічних та якісних характеристик

предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня
2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів»)

                                                                                                              смт. Драбів                                                                                                                    

 

1.

Замовник

Відділ освіти Драбівської селищної ради Черкаської області (код за ЄДРПОУ 44045138).

2.

Місцезнаходження

Адреса: Україна, 19801, Черкаська обл., смт Драбів, вул. Центральна, буд. 69.

3.

Назва предмета закупівлі

Свинина (задок) свіжа чи охолоджена вищого ґатунку,   філе куряче охолоджене

4.

Код за Єдиним закупівельним словником

ДК 021:2015 код 15110000-2 М’ясо

5.

Вид процедури

Відкриті торги з особливостями

6.

Ідентифікатор закупівлі

UA-2023-12-29-007670-a

7.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

Свинина (задок) свіжа чи охолоджена вищого ґатунку: Свинина має бути вітчизняного виробника, свіжа або охолоджена, вищого ґатунку, без кісток, великими шматками, без пороків, колір від яскраво-червоного до червоного, без жиру.  На кожній одиниці фасування або на ярлику, який вкладається в упаковку, повинне бути маркування. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Якість товару повинна відповідати ДСТУ.

Філе куряче охолоджене: Вищого ґатунку,  охолоджене. Філе грудинки куряче має бути натуральне, без шкіри і поверхневої плівки, неушкоджене, чисте, без будь-яких видимих чужорідних матеріалів, бруду та крові. Форма філе овальна. Колір від блідо-рожевого до рожевого, запах властивий свіжому м'ясу, без стороннього запаху. М'язова тканина щільна, пружна.

8.

Обґрунтування розміру бюджетного призначення

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом споживання (річного та місячного) обсягу товару за календарний рік (бюджетний період) 2023 року. Планування закупівель, в тому числі визначення очікуваної вартості, є динамічним та безперервним процесом, що здійснюється замовниками протягом року.

9.

Обсяги закупівлі

Свинина (задок) свіжа чи охолоджена вищого ґатунку – 340 кг.

Філе куряче охолоджене – 2000 кг.

10.

Очікувана вартість предмета закупівлі

451 400,00 грн. (чотириста п’ятдесят одна тисяча чотириста грн. 00 коп.) з ПДВ.

11.

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення

Ціни на товар визначені шляхом збору та аналізу загальнодоступної інформації про ціни, що містяться в мережі Інтернет у відкритому доступі, на підставі моніторингу ринкових цін, враховуючи наказ Мінекономіки від 18 лютого 2020 року за № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» з змінами внесеними наказом № 649 від 07.04.2020 року «Про внесення змін до Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі».

 

12.

Строк поставки:

До 31 грудня 2024 року

 

1.    Товар транспортують в критих транспортних засобах згідно з чинними правилами перевезення вантажів, що швидко псуються.

2. Приймання товару по якості, комплектності і кількості здійснюється уповноваженими представниками обох сторін.

3. Продукти приймаються лише за наявності супровідних документів, що підтверджують їх походження, безпечність і якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів.

4. Ціна одиниці товару не повинна бути вищою середньо статистичної ринкової ціни на території області на момент проведення закупівлі.

5. Уразі виявлення неякісного товару або такого, що не відповідає умовам договору, учасник – переможець зобов’язаний замінити неякісний товар протягом однієї доби з моменту виявлення неякісного товару, без будь-якої додаткової оплати з боку замовника.

6. Дотримуватися вимог системи аналізу ризиків, небезпечних факторів і контролю у критичних точках (HACCP).

7. Постачальник зобов’язаний постачати продукти для дитячого харчування, які відповідають Державним санітарним нормам та правилам «Медичнівимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини».

8. Якість поставленого товару повинна відповідати вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 року № 771/97-ВР (зі змінами), Постанові КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», а також підтверджуватися документами про якість Товару передбаченими законодавством України.

9. Підтвердженням якості з боку Постачальника є: посвідчення про якість поставленого Товару або декларація виробника, яку видають оператори ринку, що здійснюють виробництво продукції.