Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

  • 71

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета ...

Обґрунтування технічних та якісних характеристик

предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня
2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів»)

                                                                                                                         смт. Драбів                                                                                                                       

 

1.

Замовник

Відділ освіти Драбівської селищної ради Черкаської області (код за ЄДРПОУ 44045138).

2.

Місцезнаходження

Адреса: Україна, 19801, Черкаська обл., смт Драбів, вул. Центральна, буд. 69.

3.

Назва предмета закупівлі

Риба морожена Хек

 

 

4.

Код за Єдиним закупівельним словником

ДК 021:2015, код 15220000-6 - Риба, рибне філе та інше м’ясо риби морожені

 

5.

Вид процедури

Відкриті торги з особливостями

6.

Ідентифікатор закупівлі

UA-2023-12-21-014113-a

7.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

Риба морожена Хек: Риба свіжоморожена Хек розміром 25-30 см., випотрошений , без голови, фасований по 10 кг. в гофрованих коробах, ряди перемотані поліетиленовою плівкою, сухої заморозки. Документи, що підтверджують якість товару подаються Учасником Замовникові на кожну партію товару окремо. Товар має бути розфасований та упакований такими способами, які забезпечують збереження споживчих властивостей і безпечність продуктів під час зберігання, транспортування та реалізації, а також унеможливлюють їх фальсифікацію. Для пакування використовують допоміжні засоби і матеріали для виробництва та обігу, які допускаються до контакту з продуктами харчування і використанню у відповідній промисловості. Пакувальні матеріали та оболонки повинні забезпечувати якість товару під час зберігання, транспортування та реалізації протягом встановленого строку придатності продуктів при дотриманні визначених режимів. При перепакування товару повинні забезпечуватися умови зберігання, які встановлені виробником. Кожне пакування повинно містити інформацію, нанесену державною мовою будь-яким способом, для забезпечення чіткого читання у доступній для сприйняття  формі.  На упаковці (тарі) обов’язково повинно бути вказано дату виготовлення товару.

8.

Обґрунтування розміру бюджетного призначення

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом споживання (річного та місячного) обсягу товару за календарний рік (бюджетний період) 2023 року. Планування закупівель, в тому числі визначення очікуваної вартості, є динамічним та безперервним процесом, що здійснюється замовниками протягом року.

 

 

Риба морожена - 1000 кг.

10.

Очікувана вартість предмета закупівлі

160000,00 грн. (сто шістдесят тисяч грн. 00 коп.) з ПДВ.

11.

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення

Ціни на товар визначені шляхом збору та аналізу загальнодоступної інформації про ціни, що містяться в мережі Інтернет у відкритому доступі, на підставі моніторингу ринкових цін, враховуючи наказ Мінекономіки від 18 лютого 2020 року за № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» з змінами внесеними наказом № 649 від 07.04.2020 року «Про внесення змін до Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі».

 

12.

Строк поставки:

До 31 грудня 2024 року

 

1.    Товар транспортують в критих транспортних засобах згідно з чинними правилами перевезення вантажів, що швидко псуються.

2. Приймання товару по якості, комплектності і кількості здійснюється уповноваженими представниками обох сторін.

3. Продукти приймаються лише за наявності супровідних документів, що підтверджують їх походження, безпечність і якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів.

4. Ціна одиниці товару не повинна бути вищою середньо статистичної ринкової ціни на території області на момент проведення закупівлі.

5. Уразі виявлення неякісного товару або такого, що не відповідає умовам договору, учасник – переможець зобов’язаний замінити неякісний товар протягом однієї доби з моменту виявлення неякісного товару, без будь-якої додаткової оплати з боку замовника.

6. Дотримуватися вимог системи аналізу ризиків, небезпечних факторів і контролю у критичних точках (HACCP).

7. Постачальник зобов’язаний постачати продукти для дитячого харчування, які відповідають Державним санітарним нормам та правилам «Медичнівимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини».

8. Якість поставленого товару повинна відповідати вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 року № 771/97-ВР (зі змінами), Постанові КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», а також підтверджуватися документами про якість Товару передбаченими законодавством України.

9. Підтвердженням якості з боку Постачальника є: посвідчення про якість поставленого Товару або декларація виробника, яку видають оператори ринку, що здійснюють виробництво продукції.