Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

  • 69

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета ...

Обґрунтування технічних та якісних характеристик

предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня
2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів»)

                                                                                                               смт. Драбів                                                                                                                        

1.

Замовник

Відділ освіти Драбівської селищної ради Черкаської області (код за ЄДРПОУ 44045138).

2.

Місцезнаходження

Адреса: Україна, 19801, Черкаська обл., смт Драбів, вул. Центральна, буд. 69.

3.

Назва предмета закупівлі

Сир твердий  без рослинних  жирів, Сир кисломолочний (творог)

4.

Код за Єдиним закупівельним словником

ДК 021:2015, код 15540000-5 - Сирні продукти

5.

Вид процедури

Відкриті торги з особливостями

6.

Ідентифікатор закупівлі

UA-2023-12-29-007037-a

7.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

Сир твердий   без рослинних жирів: Сир твердий  без рослинних жирів. Товар повинен бути фасований в головки, поверхня покрита захисним парафінованим покриттям, не сирний продукт. Поверхня сиру – чиста. Смак та запах – виражений сирний, злегка кислуватий, без побічних присмаків та запахів. Сир упакований в полімерну плівку. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства – виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Поставка здійснюється – за адресою: навчально-виховних закладів, що знаходяться у підпорядкуванні відділу освіти.

 

Сир кисломолочний (творог): Виробляють відповідно до вимог ДСТУ 4554:2006, ТУ за рецептурами та технологічними інструкціями, затвердженими в установленому порядку з дотриманням вимог санітарного законодавства України для підприємств молокопереробної промисловості. Смак і запах: чистий, добре виражений вершковий з присмаком пастеризації, характерний кисломолочний, без сторонніх присмаків і запахів.

Консистенція та зовнішній вигляд: м’яка, мазка або розсипчаста. Дозволено незначну крупинчастість та незначне виділення сироватки. Колір: білий або з кремовим відтінком, рівномірний за всією масою. Умови зберігання: не більше 7 днів при температурі зберігання  4+/-2°С.

8.

Обґрунтування розміру бюджетного призначення

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом споживання (річного та місячного) обсягу товару за календарний рік (бюджетний період) 2023 року. Планування закупівель, в тому числі визначення очікуваної вартості, є динамічним та безперервним процесом, що здійснюється замовниками протягом року.

9.

Обсяги закупівлі

Сир твердий   без рослинних жирів – 260 кг;

Сир кисломолочний (творог) – 1500 кг.

10.

Очікувана вартість предмета закупівлі

235000,00  грн. (двісті тридцять п’ять тисяч грн. 00 коп.) з ПДВ.

11.

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення

Ціни на товар визначені шляхом збору та аналізу загальнодоступної інформації про ціни, що містяться в мережі Інтернет у відкритому доступі, на підставі моніторингу ринкових цін, враховуючи наказ Мінекономіки від 18 лютого 2020 року за № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» з змінами внесеними наказом № 649 від 07.04.2020 року «Про внесення змін до Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі».

 

12.

Строк поставки:

До 31 грудня 2024 року

 

1.    Товар транспортують в критих транспортних засобах згідно з чинними правилами перевезення вантажів, що швидко псуються.

2. Приймання товару по якості, комплектності і кількості здійснюється уповноваженими представниками обох сторін.

3. Продукти приймаються лише за наявності супровідних документів, що підтверджують їх походження, безпечність і якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів.

4. Ціна одиниці товару не повинна бути вищою середньо статистичної ринкової ціни на території області на момент проведення закупівлі.

5. Уразі виявлення неякісного товару або такого, що не відповідає умовам договору, учасник – переможець зобов’язаний замінити неякісний товар протягом однієї доби з моменту виявлення неякісного товару, без будь-якої додаткової оплати з боку замовника.

6. Дотримуватися вимог системи аналізу ризиків, небезпечних факторів і контролю у критичних точках (HACCP).

7. Постачальник зобов’язаний постачати продукти для дитячого харчування, які відповідають Державним санітарним нормам та правилам «Медичнівимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини».

8. Якість поставленого товару повинна відповідати вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 року № 771/97-ВР (зі змінами), Постанові КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», а також підтверджуватися документами про якість Товару передбаченими законодавством України.

9. Підтвердженням якості з боку Постачальника є: посвідчення про якість поставленого Товару або декларація виробника, яку видають оператори ринку, що здійснюють виробництво продукції.