Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

  • 112

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета ...

Обґрунтування технічних та якісних характеристик

предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня
2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів»)

                                                                                                                       смт. Драбів                                                                                                                      

1.

Замовник

Відділ освіти Драбівської селищної ради Черкаської області (код за ЄДРПОУ 44045138).

2.

Місцезнаходження

Адреса: Україна, 19801, Черкаська обл., смт Драбів, вул. Центральна, буд. 69.

3.

Назва предмета закупівлі

Хліб цільнозерновий; Батон

4.

Код за Єдиним закупівельним словником

ДК 021:2015  15810000-9 Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби

5.

Вид процедури

Відкриті торги з особливостями

6.

Ідентифікатор закупівлі

UA-2023-12-21-013197-a

7.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

Хліб цільнозерновий: Хліб повинен бути свіжим, виготовлений з борошна грубого помелу, мати цілу форму без ознак забруднення, пошкоджень (вм’ятин, деформації) з високим вмістом харчових волокон та з обмеженим вмістом солі, який не перевищує 0,45 грама на 100 грамів хліба. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без хімікатів та консервантів, стороннього запаху та смаку, без цвілі, плісняви, гнилі. Строк придатності не повинен перевищувати 80% від загального строку придатності.

Запах: властивий даному виду виробу, без стороннього запаху.

Вага 0,3-0,6 кг/шт.

Батон: Батон повинен бути свіжим, виготовлений з борошна вищого ґатунку, мати цілу форму без ознак забруднення, пошкоджень (вм’ятин, деформації). Структура м'якушки повинна бути щільна, та не кришитися при нарізанні. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без хімікатів та консервантів, стороннього запаху та смаку, без цвілі, плісняви, гнилі. Строк придатності не повинен перевищувати 80% від загального строку придатності.. Форма, овальна, не розпливчаста без притиска. Поверхня без великих тріщин і підривів, з наколами або надрізами, або без них у відповідності з технічним описом. Колір : світло-жовтий.

Батон повинен бути пропечений, не вологий на дотик. Еластичний, після легкого натиснення пальцями м'якуш повинен приймати початкову форму. Пористість  розвинена без пустот і ущільнень.  Смак повинен бути властивий даному виду виробу, без стороннього присмаку. Запах: властивий даному виду виробу, без стороннього запаху.

Вага 0,45-0,55 кг/шт.

8.

Обґрунтування розміру бюджетного призначення

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом споживання (річного та місячного) обсягу товару за календарний рік (бюджетний період) 2023 року. Планування закупівель, в тому числі визначення очікуваної вартості, є динамічним та безперервним процесом, що здійснюється замовниками протягом року.

9.

Обсяги закупівлі

Хліб цільнозерновий - 10000 шт.;

Батон - 530,00 шт.

10.

Очікувана вартість предмета закупівлі

221 130,00 грн. (двісті двадцять одна тисяча сто тридцять грн. 00 коп.) без ПДВ.

11.

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення

Ціни на товар визначені шляхом збору та аналізу загальнодоступної інформації про ціни, що містяться в мережі Інтернет у відкритому доступі, на підставі моніторингу ринкових цін, враховуючи наказ Мінекономіки від 18 лютого 2020 року за № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» з змінами внесеними наказом № 649 від 07.04.2020 року «Про внесення змін до Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі».

 

12.

Строк поставки:

До 31 грудня 2024 року

 

1.    Товар транспортують в критих транспортних засобах згідно з чинними правилами перевезення вантажів, що швидко псуються.

2. Приймання товару по якості, комплектності і кількості здійснюється уповноваженими представниками обох сторін.

3. Продукти приймаються лише за наявності супровідних документів, що підтверджують їх походження, безпечність і якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів.

4. Ціна одиниці товару не повинна бути вищою середньо статистичної ринкової ціни на території області на момент проведення закупівлі.

5. Уразі виявлення неякісного товару або такого, що не відповідає умовам договору, учасник – переможець зобов’язаний замінити неякісний товар протягом однієї доби з моменту виявлення неякісного товару, без будь-якої додаткової оплати з боку замовника.

6. Дотримуватися вимог системи аналізу ризиків, небезпечних факторів і контролю у критичних точках (HACCP).

7. Постачальник зобов’язаний постачати продукти для дитячого харчування, які відповідають Державним санітарним нормам та правилам «Медичнівимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини».

8. Якість поставленого товару повинна відповідати вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 року № 771/97-ВР (зі змінами), Постанові КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», а також підтверджуватися документами про якість Товару передбаченими законодавством України.

9. Підтвердженням якості з боку Постачальника є: посвідчення про якість поставленого Товару або декларація виробника, яку видають оператори ринку, що здійснюють виробництво продукції.