Розпчато роботу постійних комісій селищної ради

  • 466

Фото без опису

В ході підготовки до 43 чергової сесії Драбівської селищної ради розпочали свою роботу постійні комісії селищної ради.

23-24 липня 2024 року, відбулися засідання комісій з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам'яток, історичного середовища та благоустрою, під головуванням Олександра Оробченка, та з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту, яку провів голова комісії Олег Просяник.

У роботі комісій взяли участь начальники відділів виконавчого апарату, самостійних структурних підрозділів та комунальних установ селищної ради.

В ході роботи депутати розглянули низку питань у сфері земельних відносин, які стосувалися надання дозволу на виготовлення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості); виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в тимчасове користування на умовах оренди; затвердження технічної документації та про розгляд заяв жителів громади з земельних питань.

На засіданні комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту депутати обговорили та погодили значну кількість проєктів рішень. Переважна більшість стосувалася внесення змін до Статутів, Положень структурних підрозділів та комунальних установ селищної ради, зокрема, щодо зміни їх місцезнаходження з «смт Драбів» на «селище Драбів». Тобто, приведення установчих документів до норм, передбачених Законом України «Про порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України». Значна увага приділялась процедурі приватизації комунального майна селищної ради, тож депутати одноголосно схвалили Порядок приватизації, перелік об’єктів, що підлягають приватизації та підтримали процедуру її проведення. Також народні обранці підтримали перейменування вулиць в селах Драбове-Барятинське, Нехайки та Білоусівка.

Після обговорення, комісії рекомендували профільні питання до розгляду на черговій сесії селищної ради, проведення якої заплановано на 31 липня 2024 року.