Вітання з Міжнародним днем музики

  • 112

Фото без опису

Шановні мешканці громади!

Щиро вітаю вас з Міжнародним днем музики!

Музика одна з прекрасних естетичних цінностей людства. Вона сприяє гармонізації нашого загального світовідчуття, виступає інструментом самовираження і натхнення, служить джерелом непередаваних відчуттів і емоцій.

З музикою наше людство знайоме з давніх часів. На світі знайдеться небагато людей, які зовсім байдужі до музики. Це мистецтво має величезний потенціал і багатьом композиторам донині вдається виражати через неї не тільки стан своєї власної душі, але й передавати атмосферу навколишнього, повного почуттів і переживань складного внутрішнього світу взаємин людини і природи. Вона скрашує життя людей, змушує їх радіти і співпереживати, відкриваючи двері в прекрасний світ звуків і коливань наших власних струн душі.

Сьогодні, можливо, хтось помилково вважає, що війна – не час для музики та пісень. Але, насправді, часто саме патріотичні музичні твори вели у бій, допомагали впоратися з емоціями в найскрутніші часи та піднімали бойовий дух. А українці – одна із самих співочих націй у світі, тож не дивно, що наші музиканти та виконавці не лише пішли боронити країну зі зброєю в руках, а й отримали новий поштовх для творчості.

Біль, лють, страх за майбутнє, ненависть до ворогів і любов до своєї країни та рідних – усе це відчуває кожен українець. І доволі часто внутрішні переживання виливаються у творчість. Для когось вона – це стан піднесення душі, для декого – спроба пережити жах війни. А дехто за допомогою музики намагається підняти бойовий дух наших захисників і тоді вона стає зброєю.

Бажаю всім творчих успіхів та досягнень, міцного здоров’я, родинного щастя, миру й добра, натхнення для підкорення нових творчих вершин задля подальшого збагачення духовної скарбниці українського народу!

 

Селищний голова                                                      Світлана ОРЕЛ