Гігієнічне навчання – потреба часу

  • 53

Фото без опису

         Дотримання правил особистої гігієни — цілком зрозумілий принцип, якому має слідувати кожен. Проте особливо важливим він є для тих, хто працює із продуктами харчування, зокрема для працівників харчоблоків  навчальних закладів. Аби уникнути серйозних небезпек для людського здоров’я, персонал, який обробляє, готує та подає страви в харчоблоках закладів освіти, повинен володіти достатніми знаннями щодо безпеки харчових продуктів.

         Тож сьогодні більше тридцяти осіб із числа працівників харчоблоків та медичного персоналу освітніх закладів громади пройшла гігієнічне навчання, яке провели в.о. заступника начальника управління - начальника відділу Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Золотоніського РУ та ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Руслана Удовика, фельдшер санітарний Держпродспоживслужби Галина Стрижак та лікар Драбівського відділення Золотоніського РВ ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики МОЗ» Василь Охрімчук.

Фото без опису

         Детальна увага приділялася   питанням  відповідності умов зберігання сировини та готової продукції, контролю за термінами придатності, дотриманню технологічного процесу при приготування їжі; забороні використання переліку харчових продуктів, що є небезпечними для життя та здоров’я дітей; дотриманню погоджених з Держпродспоживслужбою сезонних меню та виконання норм харчування; проходженню медичного огляду персоналом харчоблоку відповідно до необхідних термінів, щоденному контролю стану їх здоров′я та дотримання правил особистої гігієни; порядку відбору та зберігання добових проб готових страв, порядку ведення документації.

       Також особливу увагу було зосереджено на дотриманні  вимог Санітарного регламенту для закладів  освіти в частині забезпечення належним харчуванням.

    У ході обговорення учасники заходу мали змогу поставити актуальні запитання та отримати вичерпні компетентні відповіді, рекомендації щодо вирішення проблемних питань тощо.

Фото без опису