Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
Обґрунтування технічних та якісних характеристик
предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня
2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів»)
1. |
Замовник |
Відділ освіти Драбівської селищної ради Черкаської області (код за ЄДРПОУ 44045138). |
2. |
Місцезнаходження |
Адреса: Україна, 19801, Черкаська обл., с-ще Драбів, вул. Центральна, буд. 69. |
3. |
Назва предмета закупівлі |
Овочі та фрукти |
4. |
Код за Єдиним закупівельним словником |
ДК 021:2015 – 15330000-0 Оброблені фрукти та овочі |
5. |
Вид процедури |
Запит (ціни) пропозицій |
6. |
Ідентифікатор закупівлі |
Номер у Prozorro
|
7. |
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі |
Паста томатна: Томатна паста стерилізована вищого або першого ґатунку. Розфасована в скляну тару масою не більше 0,500 кг. Виготовлена зі зрілих якісних томатів. Без консервантів та крохмалю. Консистенція однорідна, густа, перетерта маса, без темних включень, залишків шкірки, насіння та інших грубих частинок плодів. Повинна мати характерний колір червоний, яскраво виражений, рівномірний по всій масі. Смак без гіркоті, плісняви та пригару. Не повинно бути потемніння верхнього шару. Розфасована в тару виробника. На упаковці (тарі) обов’язково повинно бути вказано склад продукту, дата виготовлення, термін придатності, умови зберігання, дані про виробника. Строк придатності Урожай 2022-2023 року Термін придатності 2 роки. Оцінка якості Скляні банки не тріснуті, кришка банки без іржі, увігнутості Маркування На споживчій тарі (етикетці) наноситься маркування в якому вказується назва товару, виробника, товарний знак, найменування товару, номер стандарту, маса нетто (кг) сорт, умови зберігання, дата виготовлення та термін зберігання, інформацію про харчову цінність. На транспортній маніпуляційний знак «Обережно» «Не кидати» тощо. Транспортування Транспортні засоби ізотермічні що перевозять товар повинні бути чисті та продезінфіковані, сухими Температурний режим від 0 0С до + 15 ⁰С. |
Суміш сухофруктів: Сухофрукти ДСТУ 8494:2015 Сухофрукти повинні бути сухі, сипучі без комкувань та пружні на дотик. Після обробки без плодоніжки, сторонніх включень, плісняви, шкідників та не ушкоджені шкідниками. Смак солодкий або солодко-кислий, сторонній присмак та запах не допускається. Колір має бути від світло-жовтого до світло-коричневого. Фасування по 1-2 кг. з маркуванням на кожній пакованій одиниці. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва продукту, назва та адреса підприємствавиробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання. Без ГМО. |
||
Родзинки сушені жовтого кольору: ягоди з сушеного винограду одного виду, сипучі, без грудочок, не зіпрілі. Ягоди без сторонніх домішок, без шкідників, плісняви та личинок, без кісточки. Смак та запах - притаманний сушеному винограду, смак солодкий або солодко - кислий. Сторонній смак та запах не допускається. Колір - від золотистого до світло - коричневого. Без додавання цукрів. Без ГМО. Фасування у споживчу тару, на кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва виробника, вага нетто, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання. Товар повинен відповідати вимогам діючих ДСТУ щодо даного продукту та/або діючим ТУ. |
||
Огірки солені: Товар має відповідати наступним характеристикам: Огірки солені – урожаю 2022 року,1 гатунку. Зовнішній вигляд: огірки, не м’яті, не зморщені, без механічних пошкоджень. Не допускаються: сторонні домішки. Смак і запах: характерні для квашеного продукту, солонувато-кислуватий смак, з ароматом і присмаком прянощів, без стороннього присмаку і запаху. Колір: зеленувато-оливковий різних відтінків, без плям та сонячних опіків. Якість розсолу: мутнуватий приємного аромату, солонувато-кислуватого смаку. Привозити в чистій тарі, тобто у закритих харчових пластмасових відрах або міцних поліетиленових пакетах. Розфасовувати під замовлення. |
||
Капуста квашена: Шаткована, вагова, повинна мати білий колір, хрустку консистенцію, кисловато-солоноватий присмак, без сторонніх запахів та смаків. Розмір шаткування середній або мілкий. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Продукти квашені повинні бути не прокислими, з приємним смаком та запахом. Згідно мікробіологічних показників готові квашені продукти не повинні мати видимих ознак мікробіологічного псування (плісняви, гниття). Привозити в чистій тарі, тобто у закритих харчових пластмасових відрах або міцних поліетиленових пакетах. Розфасовувати під замовлення. |
||
Горошок зелений: Зерна горошку цілі, молочної стадії зрілості, не биті, без домішок, оболонок зерен, смак і запах натуральні, властиві зеленому горошку. Колір у замороженому стані: від зеленого до оливково-зеленого. Смак та запах у замороженому стані: натуральні, властиві зеленому горошку. Не дозволено сторонні смак і запах. Фасований або ваговий, поставляється у споживчій тарі. На упаковці обов’язково повинно бути вказано склад продукту, дата виготовлення, термін придатності, умови зберігання, дані про виробника. Без ГМО. |
||
8. |
Обґрунтування розміру бюджетного призначення |
Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом споживання (річного та місячного) обсягу товару за календарний рік (бюджетний період) 2025 року. Планування закупівель, в тому числі визначення очікуваної вартості, є динамічним та безперервним процесом, що здійснюється замовниками протягом року. |
9. |
Обсяги закупівлі |
Паста томатна – 270 кг суміш сухофруктів – 580 кг родзинки сушені жовтого кольору – 225 кг огірки солені – 360 кг капуста квашена – 200 кг горошок зелений заморожений – 100 кг |
10. |
Очікувана вартість предмета закупівлі |
177 800 грн. (сто сімдесят сім тисяч вісімсот грн. 00 коп.) з ПДВ. |
11. |
Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення |
Ціни на товар визначені шляхом збору та аналізу загальнодоступної інформації про ціни, що містяться в мережі Інтернет у відкритому доступі, на підставі моніторингу ринкових цін, враховуючи наказ Мінекономіки від 18 лютого 2020 року за № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» з змінами внесеними наказом № 649 від 07.04.2020 року «Про внесення змін до Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі».
|
12. |
Строк поставки: |
До 31 грудня 2025 року |
1. Товар транспортують в критих транспортних засобах згідно з чинними правилами перевезення вантажів, що швидко псуються.
2. Приймання товару по якості, комплектності і кількості здійснюється уповноваженими представниками обох сторін.
3. Продукти приймаються лише за наявності супровідних документів, що підтверджують їх походження, безпечність і якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів.
4. Ціна одиниці товару не повинна бути вищою середньо статистичної ринкової ціни на території області на момент проведення закупівлі.
5. Уразі виявлення неякісного товару або такого, що не відповідає умовам договору, учасник – переможець зобов’язаний замінити неякісний товар протягом однієї доби з моменту виявлення неякісного товару, без будь-якої додаткової оплати з боку замовника.
6. Дотримуватися вимог системи аналізу ризиків, небезпечних факторів і контролю у критичних точках (HACCP).
7. Постачальник зобов’язаний постачати продукти для дитячого харчування, які відповідають Державним санітарним нормам та правилам «Медичнівимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини».
8. Якість поставленого товару повинна відповідати вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 року № 771/97-ВР (зі змінами), Постанові КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», а також підтверджуватися документами про якість Товару передбаченими законодавством України.
9. Підтвердженням якості з боку Постачальника є: посвідчення про якість поставленого Товару або декларація виробника, яку видають оператори ринку, що здійснюють виробництво продукції.