Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
Обґрунтування технічних та якісних характеристик
предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня
2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів»)
с-ще Драбів 26.05.2025
1. |
Замовник |
Відділ освіти Драбівської селищної ради Черкаської області (код за ЄДРПОУ 44045138). |
2. |
Місцезнаходження |
Адреса: Україна, 19801, Черкаська обл., Золотоніський район, с-ще Драбів, вул. Центральна, буд. 69. |
3. |
Назва предмета закупівлі |
Картопля столова рання (молода), клас екстра, ДСТУ 9221
|
4. |
Код за Єдиним закупівельним словником |
ДК 021:2015:03210000-6: Зернові культури та картопля
|
5. |
Вид процедури |
Відкриті торги з особливостями |
6. |
Ідентифікатор закупівлі |
|
7. |
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі |
Картопля столова рання (молода), клас екстра, ДСТУ 9221: Бульби цілі, чисті, здорові, свіжі, зрілі, повністю вкриті щільною шкіркою, без зайвої зовнішньої вологості, не пророслі, не зів'ялі, без ушкоджень сільськогосподарськими шкідниками, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, без коричневих плям, викликаних впливом тепла, не позеленілі. Вид внутрішньої частини бульби: типова для ботанічного сорту забарвлення. Не допускаються плями іржавої (залізистої) плямистості, внутрішні порожнечі, сірі, сині або чорні плями під шкіркою, чорна серцевина і інші внутрішні дефекти. Запах і смак: властивий даному ботанічному сорту, без стороннього запаху та присмаку. Не допускаються бульби: - з плямами блідо-зеленого кольору; - з механічними пошкодженнями (порізи, вириви, тріщини, вм'ятини); - уражені паршею та дротяником; - пошкоджені гризунами, запарені, з ознаками "задухи"; - роздавлені, половинки та частини бульб; - уражені мокрою, сухою, кільцевою, пуговичною гнилями та фітофторою; - з наявністю землі, прилиплої до бульб. Безпечність продукції – вміст пестицидів, токсичних елементів, мікотоксинів, нітритів не повинен перевищувати допустимі рівні. Сфера застосування - харчова, для приготування страв; Без ГМО.
|
8. |
Обґрунтування розміру бюджетного призначення |
Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом споживання (річного та місячного) обсягу товару за календарний рік (бюджетний період) 2024 року. Планування закупівель, в тому числі визначення очікуваної вартості, є динамічним та безперервним процесом, що здійснюється замовниками протягом року. |
9. |
Обсяги закупівлі |
Картопля столова рання (молода), клас екстра, ДСТУ 9221 |
10. |
Очікувана вартість предмета закупівлі |
22 750 грн. ( двадцять дві тисячі сімсот п’ятдесят грн. 00 коп.) з ПДВ. |
11. |
Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення |
Ціни на товар визначені шляхом збору та аналізу загальнодоступної інформації про ціни, що містяться в мережі Інтернет у відкритому доступі, на підставі моніторингу ринкових цін, враховуючи наказ Мінекономіки від 18 лютого 2020 року за № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» з змінами внесеними наказом № 649 від 07.04.2020 року «Про внесення змін до Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі».
|
12. |
Строк поставки: |
До 31 грудня 2025 року |
1. Товар транспортують у критих транспортних засобах згідно з чинними правилами перевезення вантажів, що швидко псуються.
2. Приймання товару по якості, комплектності і кількості здійснюється уповноваженими представниками обох сторін.
3. Продукти приймаються лише за наявності супровідних документів, що підтверджують їх походження, безпечність і якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів.
4. Ціна одиниці товару не повинна бути вищою середньо статистичної ринкової ціни на території області на момент проведення закупівлі.
5. Уразі виявлення неякісного товару або такого, що не відповідає умовам договору, учасник – переможець зобов’язаний замінити неякісний товар протягом однієї доби з моменту виявлення неякісного товару, без будь-якої додаткової оплати з боку замовника.
6. Дотримуватися вимог системи аналізу ризиків, небезпечних факторів і контролю у критичних точках (HACCP).
7. Постачальник зобов’язаний постачати продукти для дитячого харчування, які відповідають Державним санітарним нормам та правилам «Медичнівимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини».
8. Якість поставленого товару повинна відповідати вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 року № 771/97-ВР (зі змінами), Постанові КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», а також підтверджуватися документами про якість Товару передбаченими законодавством України.
9. Підтвердженням якості з боку Постачальника є: посвідчення про якість поставленого Товару або декларація виробника, яку видають оператори ринку, що здійснюють виробництво продукції.
Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреби Замовника та цілей використання, а саме для забезпечення харчування дітей в закладах освіти Драбівської селищної ради.