Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

  • 8

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета ...

 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик

предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня
2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів»)

 

1.

Замовник

Відділ освіти Драбівської селищної ради Черкаської області (код за ЄДРПОУ 44045138).

2.

Місцезнаходження

Адреса: Україна, 19801, Черкаська обл., с-ще Драбів, вул. Центральна, буд. 69.

3.

Назва предмета закупівлі

Овочі, фрукти та горіхи

4.

Код за Єдиним закупівельним словником

ДК 021:2015 – 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи

 

5.

Вид процедури

Запит (ціни) пропозицій

6.

Ідентифікатор закупівлі

Номер у Prozorro

UA-2025-05-26-013334-a

 

7.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

Огірки свіжі, тепличні, короткоплідні (до 14см), ДСТУ 3247:

Зовнішній вигляд та консистенція: плоди свіжі, цілі, здорові, не потворні, без механічних пошкоджень, з плодоніжкою чи без неї, типовою для ботанічного сорту формою і забарвленням. Допускаються злегка вигнуті плоди для довгоплідних і середньоплідних огірків (вигнутість не більше ніж 0,2). Допускаються плоди з вирваною плодоніжкою (діаметр пошкодження не більше ніж 1,0см). М’якуш плоду щільний, з недорозвиненим водянистим насінням. Довжина плоду до 14 см (в залежності від сорту), поперечний діаметр не більше ніж 5,5см. Колір: в залежності від ботанічного сорту зелений різних відтінків Запах: природний, властивий даному ботанічному сорту, без стороннього затхлого чи гнилісного запаху, без присмаку. Повинні відповідати ДСТУ 3247-95 Огірки свіжі. Технічні умови

Помідори (томати) свіжі, тепличні, округлі, ДСТУ 3246:

Зовнішній  вигляд – плоди свіжі, зрілі, цілі, чисті здорові, не пошкоджені шкідниками, не притиснуті, щільні, неперестиглі, типової для ботанічного сорту форми (округлої, плоскої, подовженої та сливо-подібні  з плодоніжкою та /або без плодоніжки, без механічних пошкоджень, не приморожені. Колір помідорів в залежності від сорту – рожеві, жовті, червоні. Смак  та запах властиві даному ботанічному сорту, без стороннього  запаху та смаку. Без ГМО. Тара  для упаковки – ящики картонні, дерев’яні або пластикові без сторонніх запахів, чисті та сухі. Тара повинна  відповідати характеру товару і захищати його від пошкоджень під  час постачання та вивантаження. Без перевищеного вмісту хімічних речовин. Повинні бути свіжими, цілими, чистими, без механічних пошкоджень, не пошкоджені хворобами і шкідниками, достатньої зрілості, без ознак гнилі. Колір відповідно до сорту, без плям. Якість – не гірше за вимоги ДСТУ 3246-95. Без ГМО.

Полуниця свіжа, першого товарного сорту, ДСТУ 7653: Ягода ціла, чиста, суха, однорідна за ступенем стиглості (не перестигла),без стороннього запаху або присмаку, без плісняви, без механічних пошкоджень шкідниками і хворобами. Розмір по найбільшому поперечному діаметру - не менше 20 мм. Вміст нітратів не більше норм, визначених ДСТУ.

 

 

 Банани свіжі, ґатунок перший, зелені, від 20 см, діаметр плоду не більше 4 см: Плоди одного помологічного сорту, в кисті банану не допускаються вирізані плоди. Плоди тверді, свіжі, чисті, цілі, здорові, розвинуті, неспотворені, без залишків квітки, мають добре виражені ребристі бокові грані, крона зеленого кольору або зеленувато-жовта, жовта, її зріз рівний, гладкий, здоровий, не пересушений. Стиглі банани мають специфічний запах. Смак солодкий без стороннього присмаку і аромату. Плоди споживчого ступеню стиглості з зеленувато-жовтим,жовтим забарвленням шкірки, але не пристиглі, щільні, округлі, м’якоть кремова. Всі банани партії мають бути приблизно однакового розміру. Розмір середній, відповідно до сорту. Повинні відповідати ГОСТ 21832-76.

 

 

 

Апельсини свіжі, діаметр плоду не менше 5 см, вищого сорту: Апельсини мають бути свіжі, чисті, не в`ялі, достатньо зрілі, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Без перевищення вмісту хімічних речовин. Запах та смак притаманний свіжим фруктам, без стороннього запаху та присмаку. Забарвлення від світло-оранжевого до оранжевого. Товар не повинен містити ГМО. Повинні відповідати ГОСТ 4427-82 Апельсины. Технічні умови.

 

 

Яблука свіжі, пізньостиглі, першого товарного сорту, червоні види плодів, ДСТУ 8133: Зовнішній вигляд та консистенція: свіжі, цілі, чисті, розвинені, без зайвої вологості, типові по формі і відповідають ботанічному сорту, без пошкоджень шкідниками та хворобами, з плодоніжкою або без неї, без пошкодження шкірки плоду, без механічних ушкоджень. Розмір 60-65мм в діаметрі. Підшкірна плямистість та побуріння м’якоті не дозволяється. Дозволяється слабка зів’ялість, без ознак зморшкуватості. Зрілість: плоди однорідні по ступеню зрілості, але не достиглі та не перезрілі. Колір та смак: в залежності від ботанічного сорту, м’якуш соковитий Запах: природний, властивий даному ботанічному сорту, без стороннього затхлого чи гнилісного запаху. Повинні відповідати ДСТУ 8133:2015 Яблука свіжі середніх та пізніх термінів достигання. Технічні умови

 

 

Ківі, сорт вищий, плід вагою не менше 90 г: Плоди цілі, свіжі, чисті, здорові, тверді, у стадії товарної зрілості, які добре сформувалися, не перезрілі, без пошкоджень шкідниками та хворобами, без перевищення вологості. Допускаються незначні дефекти шкірки, які не впливають на якість. Вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Вміст нітратів не більше норм, визначених ДСТУ.

 

 

 

Лимони свіжі, діаметр плоду не менше 4 см, вищого сорту: Цитрусові плоди мають бути свіжі, чисті, достатньої зрілості, не в`ялі, без механічних пошкоджень та без пошкоджень шкідниками, хворобами, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Забарвлення відповідне до кожного виду фрукта.

8.

Обґрунтування розміру бюджетного призначення

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом споживання (річного та місячного) обсягу товару за календарний рік (бюджетний період) 2024 року. Планування закупівель, в тому числі визначення очікуваної вартості, є динамічним та безперервним процесом, що здійснюється замовниками протягом року.

9.

Обсяги закупівлі

Огірки свіжі, тепличні, короткоплідні (до 14см), ДСТУ 3247 - 550 кг;

Помідори (томати) свіжі, тепличні, округлі, ДСТУ 3246 - 350 кг;

Полуниця свіжа, першого товарного сорту, ДСТУ 7653 - 180 кг;

Банани свіжі, ґатунок перший, зелені, від 20 см, діаметр плоду не більше 4 см - 550 кг;

Апельсини свіжі, діаметр плоду не менше 5 см, вищого сорту - 430 кг;

Яблука свіжі, пізньостиглі, першого товарного сорту, червоні види плодів, ДСТУ 8133 - 400 кг;

Ківі, сорт вищий, плід вагою не менше 90 г - 60 кг;

Лимони свіжі, діаметр плоду не менше 4 см, вищого сорту              - 15 кг.

10.

Очікувана вартість предмета закупівлі

238 000,00 грн. ( двісті тридцять вісім тисяч грн. 00 коп.) з ПДВ.

11.

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення

Ціни на товар визначені шляхом збору та аналізу загальнодоступної інформації про ціни, що містяться в мережі Інтернет у відкритому доступі, на підставі моніторингу ринкових цін, враховуючи наказ Мінекономіки від 18 лютого 2020 року за № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» з змінами внесеними наказом № 649 від 07.04.2020 року «Про внесення змін до Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі».

 

12.

Строк поставки:

До 31 грудня 2025 року

 

1.    Товар транспортують в критих транспортних засобах згідно з чинними правилами перевезення вантажів, що швидко псуються.

2. Приймання товару по якості, комплектності і кількості здійснюється уповноваженими представниками обох сторін.

3. Продукти приймаються лише за наявності супровідних документів, що підтверджують їх походження, безпечність і якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів.

4. Ціна одиниці товару не повинна бути вищою середньо статистичної ринкової ціни на території області на момент проведення закупівлі.

5. Уразі виявлення неякісного товару або такого, що не відповідає умовам договору, учасник – переможець зобов’язаний замінити неякісний товар протягом однієї доби з моменту виявлення неякісного товару, без будь-якої додаткової оплати з боку замовника.

6. Дотримуватися вимог системи аналізу ризиків, небезпечних факторів і контролю у критичних точках (HACCP).

7. Постачальник зобов’язаний постачати продукти для дитячого харчування, які відповідають Державним санітарним нормам та правилам «Медичнівимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини».

8. Якість поставленого товару повинна відповідати вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 року № 771/97-ВР (зі змінами), Постанові КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», а також підтверджуватися документами про якість Товару передбаченими законодавством України.

9. Підтвердженням якості з боку Постачальника є: посвідчення про якість поставленого Товару або декларація виробника, яку видають оператори ринку, що здійснюють виробництво продукції.

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреби Замовника та цілей використання, а саме для забезпечення харчування дітей в закладах освіти Драбівської селищної ради.