Досягнення юних науковців Драбівської громади

  • 562

 Фото без опису

Найбільш масовим та значущим заходом, спрямованим на формування в інтелектуально обдарованої учнівської молоді елементів наукового світогляду  є Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук. Саме Мала академія наук (далі –МАН) учнівської молоді покликана формувати в учнів уміння та навички культури наукового дослідження.

20 та 21 лютого 2021 року проведено ІІ (обласний) конкурс-захист МАН у дистанційній формі. Вісім учнів з Драбівського навчально-виховного комплексу «Заклад загальної середньої освіти імені С. В. Васильченка-гімназія» та двоє вихованців гуртка «Екологія і аграрні науки» Центру дитячої та юнацької творчості Драбівської селищної ради стали активними учасниками.

 Цього року правила проведення захисту конкурсних робіт відрізнялися від попередніх років: в перший день був постерний захист, де юні дослідники перед комісією захищали електронний постер, а на другий день діти представляли презентацію своєї роботи на науковій конференції, де в активному обговоренні було розкрито суть кожного розділу роботи.  

Результатом плідної роботи учнів-членів та педагогічних керівників стали перемоги манівців:

В секції «Агрономія»:

 І місце  отримав Діхтяренко Володимир Анатолійович, за роботу на тему « Вплив кореневих екзометаболітів азотфіксуючих рослин на проростання та розвиток крес-салату та редису посівного», науковий керівник Осадча Оксана Миколаївна, вчитель біології.

ІІ місце - Вакуленко Артем Тарасович, який представив роботу в секції «Екологія» на тему «Еколого-біологічна оцінка насіння бур’янистих рослин різних екотопів у зв’язку з виробничою діяльністю», науковий керівник Осадча Оксана Миколаївна, вчитель біології.

ІІ місце - Лимаренко Владислава Сергіївна  за представлену роботу в секції «Зарубіжна література» на тему «Художнє втілення травматичної пам'яті в романі Ольги Токарчук "Правік та інші часи"», науковий керівник - Бугай Людмила Миколаївна, вчитель зарубіжної літератури.

В секції «Англійська мова»:

 ІІ місце зайняв Легоша Олексій Миколайович, представивши роботу на тему «Англомовні електронні рецензії як новий різновид тексту'' ("English - language electronic reviews as a new kind of a text")», науковий керівник Черненко Юлія Сергіївна, вчитель англійської мови.

Орел Дарина Іванівна представила роботу в секції «Психологія» на тему  «Формування гендерних ролей у хлопчиків з неповних сімей обумовлена соціально-психологічними умовами їх виховання» та зайняла почесне ІІІ місце,  науковий керівник Осадча Оксана Миколаївна, вчитель біології.

Петренко Данило Олександрович презентував роботу у секції «Ветеринарія та зоотехнія»  на тему «Дослідження динаміки маси тіла кролів за умови застосування пребіотиків у харчовий раціон» та здобув ІІІ місце, науковий керівник Осадча Оксана Миколаївна, вчитель біології.

Коновал Катерина Олександрівна, захистила роботу  на тему «Особливості художнього втілення демонологічних жіночих образів у романі Дари Корній «Гонихмарник»»  в секції «Українська література» і посіла ІІІ призове місце, науковий керівник - Деркач Ніна Олександрівна, вчитель української мови та літератури.

Константінова  Дарина Анатоліївна представила роботу на тему «Міфологема дороги в повісті К. Буличова «Подорож Аліси»» у секції «Зарубіжна література» і зайняла ІІІ місце, науковий керівник - Варава Тетяна Павлівна, вчитель зарубіжної літератури.

 Дубенець Михайло представив роботу на тему «Аналіз проблеми зайвої ваги серед учнів Драбівського НВК» в секції «Хімія та біологія» та зайняв ІІІ місце,  керівник гуртка - Осадча Оксана Миколаївна.

 Ярова Дарина презентувала роботу «Еколого-біологічні особливості та видова різноманітність водоплавних птахів смт.Драбів» у секції «Хімія та біологія», керівник гуртка Осадча Оксана Миколаївна.

 

Ми щиро вітаємо учнів та педагогів з перемогою!

А Володимиру Діхтяренку та науковому керівнику Осадчій Оксані Миколаївні бажаємо гідно представити Черкащину на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту робіт МАН.