Податківцями викрито схему ухилення від сплати податків підприємством

  • 597

 

Податківці Черкащини спільно з ГУ ДФС у Черкаській області викрили схему формування схемного кредиту на суму понад 6 млн гривень.

Управлінням податкового аудиту Головного управління ДПС у Черкаській області встановлено формування  податкового кредиту за рахунок оформлення  операцій з придбання продукції сільгосппереробки (шроту соєвого, олії соєвої) невідомого походження.

За результатами документальної перевірки не підтверджено реальність господарського операції з придбання сількогосподарської  продукції та зменшено податковий кредит суб’єкта  господарювання на суму 6,8 млн гривень. Загальна сума донарахованих зобов’язань з податку на додану вартість склала 8,3 млн гривень.

За матеріалами перевірки ГУ ДФС у Черкаській області під процесуальним керівництвом обласної  прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом ухилення від сплати податків до державного бюджету в особливо великих розмірах службовими особами суб’єкта господарювання, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. З ст. 212 КК України.