Книжкова виставка «Вода – колиска життя»

  • 834

Вода - основа життя. І це дійсно так. Адже без неї абсолютно неможливе, немислиме життя. З давніх-давен наші пращури вшановували воду, поклонялися їй, вірили у її магічну силу, дбали про чистоту. Подарувавши людям воду, природа дала їм до рук величезне багатство.

Для того щоб нагадати всім жителям планети про значення і важливість води, привернути увагу до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання, Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй в 1993 році ухвалила офіційне рішення про щорічне відзначення 22 березня Всесвітнього дня водних ресурсів.

Знагоди свята в дитячій бібліотеці оформлено книжкову виставку «Вода – колиска життя». Матеріали виставки ознайомлять читачів-дітей з дивовижним світом природи та з першим  із чудес планети Земля – водою, яка має надзвичайну важливість для навколишнього світу та для продовження життя на землі. Книги розкриють таємниці океанів та морів, рік та озер, адже вода - це вічна цінність, до якої ми повинні відноситися з повагою, не завдаючи їй шкоди та пильно оберігаючи.