Відбувся Всеукраїнський тиждень дитячого читання

  • 594

Фото без опису

Читання книг – це велика духовна цінність, відпочинок та насолода для душі. Людина, яка вміє і любить читати – щаслива людина. Навколо неї завжди багато розумних, добрих і вірних друзів.

Щорічно березень для дитячої  бібліотеки наповнюється приємними клопотами, які пов’язані з проведенням традиційного свята – Всеукраїнського тижня дитячого читання.

Тиждень дитячого читання – свято тих, хто творить книгу і тих хто любить читати, свято письменників і видавців, бібліотекарів і читачів, веселих пригод і літературних відкриттів, зустрічей з цікавими людьми та героями книг. В наш  час інтенсивного розвитку інформаційних технологій та швидкого Інтернету, надзвичайно важливо зберегти в дітях любов до читання.

Головною метою проведення цьогорічного тижня дитячого читання  «Ми читаємо завзято, а читання нам – це свято!»  стало залучення маленьких читачів до читання, підвищення рівня їх читацької активності.

Протягом тижня проведено: літературний серпантин "Сузір'я вічного й святого - дитяча книга на землі", літературознавча вікторина "Мій край - це серця рідна пристань", перегляд нової краєзнавчої літератури "Тобі, рідний краю, і честь, і любов", казковий феєрверк "Казка лишається з тобою".

Тиждень дитячого читання  пройшов у бібліотеці  цікаво та змістовно. Бібліотекарі постійно працюють над заохоченням юних читачів до читання, зацікавлення книгами, стимулювання їх до активнішого використання бібліотечних ресурсів.