Вітаємо переможців онлайн-конкурсу  «Літературний Всесвіт»

  • 636

Фото без опису

    Кафедрою російської мови, зарубіжної літератури та методики навчання ЧНУ ім. Б. Хмельницького з 15 березня по 20 березня 2021 року проведено Регіональний літературний онлайн-конкурс знавців зарубіжної літератури «Літературний Всесвіт» для учнів 9-11 класів.

   Головна мета заходу — підвищення мотивації до вивчення і зацікавлення учнів творами зарубіжної літератури. Про зацікавленість конкурсом свідчить чисельність зареєстрованих учасників — 117 осіб, які представляли місто Черкаси й різні райони Черкащини (Драбівський, Золотоніський, Звенигородський, Жашківський, Уманський, Черкаський, Чорнобаївський) та декілька областей України (Київську, Одеську, Рівненську, Чернівецьку, Сумську).

     Завдання конкурсу були розміщені на платформі «На урок». Аналіз конкурсних робіт продемонстрував достатньо високу підготовку учнів із зарубіжної літератури. Завдання першого рівня охоплювали творчість і персоналії авторів всіх літературних епох: від Античності до Сучасності (відповідно до навчальних програм із зарубіжної літератури 5-9 класів та 10-11 класів). Деякі питання були присвячені творам для позакласного (додаткового) читання, однак більшість учнів дали правильні відповіді на них. Це свідчить про начитаність та незгасаючий інтерес сучасної молоді до літератури.

    У завданнях другого рівня більшість конкурсантів правильно знайшли відповідності між автором і героєм одного з його творів (66%), епіграфом і автором, який обрав цей епіграф для свого твору (75%), між визначенням і назвою жанру твору (69%). Однак гірше впоралися із завданнями, пов’язаними з теоретичними питаннями та літературним аналізом твору, зокрема виявилося важко правильно визначити художні засоби в запропонованій поезії (правильних відповідей — 40%) та назвати героя, від імені якого висвітлюються події в пропонованому уривку твору (правильних відповідей — 36%).

    За кількістю набраних балів серед дев’ятих класів ІІІ місце посіли Вакуленко Артем  та  Легоша Олексій, учні Драбівського навчально-виховного комплексу «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені С.В. Васильченка – гімназія» Драбівської селищної ради Черкаської області.

 

          Вітаємо переможців!