Книжкова виставка – набат «Чорнобиль – трагедія і подвиг»

  • 2082

Фото без опису

 

35 років минуло… 26 квітня в багатьох країнах світу сотні дзвонів перегукнуться із чорнобильськими на знак пам’яті про жертви зірки Полин. Запалають свічки у храмах,  зазвучать молитви…

Чорнобиль —  знак планетарної біди, що не знає ні відстані, ні кордонів, що не має аналогів за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров’я та психіку людей, їхній побут і соціально-економічні умови життя.

Кожного року ми повертаємось памяттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобовязані можливістю жити. Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства.

21 квітня напередодні відзначення Дня Чорнобильської трагедії працівниками дитячої бібліотеки оформлено виставку-набат «Чорнобиль – трагедія і подвиг».  З представлених матеріалів на виставці читачі-діти можуть дізнатися про техногенну катастрофу та героїчні дії пожежників-ліквідаторів, працівників станції, військових, лікарів у боротьбі з «мирним атомом»,  які ціною свого життя захищали нас від наслідків катастрофи. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.